Mint arról beszámoltunk, remekül sikerült Németh Krisztián és a három magyart foglalkoztató Sporting Kansas City első tétmeccse a 2019-es idényben: az amerikai gárda a CONCACAF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében 3-0-s előnyre tett szert a mexikói Tolucával szemben.

A magyar válogatott támadó góllal és gólpasszal járult hozzá a fontos győzelemhez, a mérkőzés után pedig mint a meccs egyik hősét szólaltatták meg Kansasben.

Jól játszott a csapat. Erőnlétileg és minden szempontból jó állapotban voltunk, ráadásul egy erős ellenfelet tudtunk legyőzni, ez ne felejtsük el! Működött a tervünk, megérdemelten győztünk. Megpróbáltuk őket az elejétől fogva nyomás alatt tartani, hogy így hosszú indításokra kényszerítsük az ellenfelet. A középső védőink pedig remekül szedték össze és játszották meg ezeket a hosszú labdákat. Bár voltak lehetőségeik, összességében igazságos eredmény született. Gerso nagyon jól játszott, Ilie pedig hatalmas gólt szerzett. Okosnak kell lennünk a visszavágón, nincs még vége semminek, alaposan fel kell majd készülnünk. Tudjuk, milyen veszélyes a Toluca hazai pályán, meg kell majd alaposan küzdenünk a megfelelő eredményért – értékelt Németh, aki aztán a vezető góljáról is beszélt.

 

Láttam, hogy Gerso a védelem mögött helyezkedik, követtem a támadást, aztán a labda egyszer csak hirtelen, a semmiből elém került. Próbáltam türelmesen kijátszani a lehetőséget, vártam, amíg szabad területem lesz, és akkor lőttem. Hárman is álltak előttem, meg kellett várnom a megfelelő pillanatot – tette hozzá.

Peter Vermes, az SKC magyar származású szakmai vezetője külön kitért arra, milyen jó működött együtt a magyar csatár a guineai Gersóval.

Nagyon jól megértette egymást a két játékos, amiből sokat profitált a csapat. Gerso kiválóan mozgott a labda nélküli helyzeteknél is, Németh pedig nagyszerűen futballozott végig. Nagyon tudja, hogyan kell a szűk területeket bejátszani a 16-os környékén. Így született a gólja is, de kis híján lőtt még egyet. Parádés utolsó passzai is voltak. Talán picit több szerencséje is lehetett volna néhány helyzetnél, de nagyon tetszett, ahogyan mozgott és helyezkedett. Az előkészítő játéka nagyszerű volt, sokat tett azért, hogy ma így futballozzunk – dicsérte Némethet a korábban az NB I-ben is futballozó tréner.