A három magyart (Németh Krisztiánt az előjeleknek megfelelően kezdőként, Sallói Dánielt és Baráth Botondot a kispadon) felvonultató Sporting Kansas City (SKC) a 35. percben került előnybe hajnalban: Németh Krisztián két védőt is elfektetett higgadtan, mielőtt a hálóba lőtt volna.

Az 52. percben visszaadta a gólpasszt a magyar csatár az első találatot előkészítő guineai Gerso Fernandesnek: Németh sarokkal húzta kapura a labdát, amely végül a kapusról került az akciót befejező csapattárs elé. A harmadik gólt a spanyol Ilie jegyezte a 72. percben, egy hatalmas lövésnek köszönhetően, kialakítva a 3-0-s végeredményt. Németh a 82. percig volt a pályán, Sallói Dániel pedig a hajrára szállt be csapatába. Baráth Botond ezúttal nem kapott lehetőséget, a kispadon ült végig.

Ijesztő jelenet: Lezuhantak a szurkolók a lelátóról Némethék meccsén – fotók

Az SKC így jó helyzetben várhatja a mexikói visszavágót, amelyre március elsején – magyar idő szerint ugyancsak hajnalban – kerül sor. A CONCACAF Bajnokok Ligájában négy-négy amerikai és mexikói, két Costa Rica-i, illetve egy-egy dominikai köztársaságbeli, guatemalai, hondurasi, kanadai, panamai és salvadori együttes szerepel.

Sporting Kansas City – Toluca 3-0 (Németh K. 35., Gerso 52., Ilie 72.)