A 2020-as idénnyel újabb két csapattal bővül az Egyesült Államok profi labdarúgó bajnokságának (MLS) mezőnye: Tennessee állam csapata, a Nashville SC, és David Beckham új alapítású klubja, az Inter Miami fog csatlakozni az “első osztályhoz”.

A helyi szokások szerint egy bővítési draftra is sor kerül majd, melynek értelmében mindkét együttes öt-öt játékost választhat a riválisoktól, csapatonként legfeljebb egyet. A választott futballisták szerződésének hossza, és fizetésük változatlan marad, csupán a munkáltató csapat változik.

Az amerikai szövetség annak érdekében, hogy a liga sztárjátékosai ne legyenek draftolás áldozatai, klubonként 12 játékos “levédését” engedélyezik, ezeket a futballistákat nem választhatja egyik újonc sem.

Érdekesség, hogy a bajnokság három magyar játékosa, Nikolics Nemanja, Baráth Botond és Németh Krisztián sem került a védett listára, így bármelyikük klubot válthat a draft keretein belül.

Érdemes ugyanakkor hozzátenni, hogy Nikolics és Németh szerződése decemberben lejár, és egyelőre egyiküknél sem tűnik valószínűnek az amerikai folytatás, így érdemben csak a jelenleg a Sporting Kansas City színeiben szereplő Baráthot érinti az esemény. Sallói Dániel saját nevelésű játékosként automatikus védettséget élvez.