A Baráth Botondot foglalkoztató Sporting Kansas City rajongói oldala, a The Blue Testament a magyar válogatott védő első MLS-idényének statisztikáit gyűjtötte össze.

Baráth Botond 2019-es statisztikái

Lejátszott meccsek (kezdett): 21 (20)

Játékpercek: 1 749

Eltiltás miatt kihagyott meccsek: 0^

^Az utolsó mérkőzésen kigyűlt számára a sárgákból adódó eltiltás, ám ezt nem hordozza magával a 2020-as idényre.

Gólok: 1

Gólpasszok: 0

2019-es fizetés: 297 333,41 dollár

Szerződés hossza (Opcióval): 2020 (2021)

Az oldal emellett megjelölte Baráth legjobb és legrosszabb pillanatát is. A szurkolók szerint a legemlékezetesebb pillanata első Amerikában szerzett gólja volt, melynek érdekessége, hogy előbb született meg, mint a támadó Sallói Dániel első idénybeli találata.

Az első gólja után óriási pechje volt a magyar válogatott védőnek Amerikában – videó

Némiképp ironikusan a csapat szimpatizánsai számára Baráth remek előszezonja volt a legrosszabb élmény, ugyanis a magyar játékos formáját látva a csapat elengedte az amerikai válogatott Ike Oparát, akire – a szerzők szerint – nagy szüksége lett volna a csapatnak egy komolyabb sérüléshullám idején.

Baráthtal kapcsolatban kiemelték, noha harmadik számú védőnek igazolták, az idény során majdnem kétszer annyit játszott, mint a korábban 122 La Liga-meccsen pályára lépő, egykori spanyol utánpótlás-válogatott Andreu Fontás.

Végül egy szavazást is hirdettek, melyen a megkérdezettek 70 százaléka mindenképpen marasztalná a magyar válogatott bekket, és mindössze 17 százalék válna meg tőle az idény végén. A cikk írója jelezte, mivel Fontás továbbra is súlyos sérüléssel bajlódik, Baráth számára adott a lehetőség, hogy 2020-ban végleg kiszorítsa a kezdőből.