A Jenkifoci hívta fel a figyelmet a Sporting Kansas Cityhez igazoló Baráth Botond leendő posztriválisaira.

Az észak-amerikai profi labdarúgó bajnokság (MLS) alapszakaszának második legeredményesebb védelmét (34 meccs, 40 kapott gól) magáénak tudó csapat kezdőjébe mindössze egyszer tudott bekerülni a nyáron a Celta Vigótól igazolt, korábbi spanyol U21-es válogatott Andreu Fontas, aki ráadásul a klub történetének legjobban fizetett játékosának számít.

Az őt padoztató, tavaly az év védőjének választott amerikai válogatott Ike Opara, illetve a csapatkapitány, a szintén válogatott, MLS-, US Open Cup- és CONCACAF-aranykupa-győztes Matt Besler alkotják a Vermes Péter edző által favorizált kettőst a védelem tengelyében.

A széleken sem sokkal kellemesebb a helyzet: a klublegendának számító Graham Zusi az idény minden egyes percét végigjátszotta jobbhátvédként, a balszárnyra pedig érkezik a vb-t is megjárt costa ricai válogatott, Rodney Wallace.

Baráth mindemellett hajlandó megküzdeni a helyéért, ahogy arról az MLSZ hivatalos Twitter-csatornájának adott nyilatkozata is tanúskodik.

Nagyon tetszett az a hosszútávú jövőkép, amit a Kansasnál felvázoltak. Ha rendszeresen játszom, bízom benne, hogy a válogatott szempontjából sem jelent majd akadályt a nagy távolság.