Lionel Messi és Gary Medel kiállítása után 10 a 10 ellen kényszerült lejátszani a Copa América bronzmérkőzését az argentin válogatott Chilével, és bár 2-1-es győzelmével az égszínkék-fehér csapat ünnepelhetett éremszerzést, a Barcelona klasszisa hiányérzettel távozik Brazíliából.

– Medel mindig feszegeti a korlátait. Ha sárgát kaptunk volna, mindketten lehiggadunk, de talán ez annak az eredménye, amit korábban mondtam – utalt vissza az AS-nek adott nyilatkozatában Messi a néhány nappal korábbi esetre, amikor a Brazília elleni elődöntő után élesen kritizálta a játékvezetést. – A legfontosabb, hogy a csapat jó helyen végzett a tornán. Lehet, hogy fentről rendelték meg a kiállításomat, és azért kellett szenvednem, amit mondtam.

Az argentin támadó nem jelent meg az éremátadáson sem, ezzel kapcsolatban is megszólalt.

Nem kell részt vennünk a korrupcióban, ami ezt a tornát végigkísérte. Nem kell a tisztelet hiányában részesnek lennünk, ami ezt a Copa Américát jellemezte. Tovább is juthattunk volna, de nem engedték, hogy döntőt játsszunk.

Kiegyensúlyozottan távozom, felemelt fejjel, mert büszke vagyok erre a csapatra, amelyik mindent beleadott. Remélem, hogy meg fogják kapni a kellő tiszteletet, amit megérdemelnek. Ez a csapat komoly karaktert mutatott, miután a Kolumbia elleni vereség, és a Paraguay elleni döntetlen után is tovább tudott jutni a csoportjából. Erősebbé tettek, és pozitív hozzáállással fejeztük be a tornát.

Messi végül a vasárnapi döntőről is szót ejtett.

A Copa már adott Brazília számára, remélhetőleg a bírók és a VAR nem fogják befolyásolni a döntőt, és engedik Perut is érvényesülni, de azért nem vennék rá mérget, hogy így lesz.

Reakció Messi durva kifakadására: “Néha nyersz, néha veszítesz, és ezt mindig tisztelettel elfogadod”