A Tennis Borussia Berlin és a Hertha 03 Zehlendorf egymás elleni meccse lett igencsak kísérleti a lesszabály használata nélkül. A már a XIX. század közepén bevezetett, de azóta többször is megváltozott lesszabály elvetése a résztvevők szerint komoly, de nem sok előnyős változást jelentett a pályán. 

 

Megváltozott például a kapus szerepe, a két hálóőrnek jóval többször kellett játékba avatkoznia. Nagyobb lett a tumultus a tizenhatosokon belül, az egy csatárral játszó Tennis Borussia “kézilabdásan”, a Hertha 03 viszont két, sokszor a szélre kihúzódó támadóval inkább a jégkorongra hajazva próbált a kapuba találni. 

{div class:widget-box}{module Lájkolj minket!}{/div}Nem meglepő módon látványosan kevesebb dolga volt a partjelzőknek az oldalvonalaknál, de a várt gólzápor elmaradt, sőt, az igazi izgalmak is, azaz a Van Basten-féle javaslat sarokpontja (lásd gólgazdagabb és izgalmasabb meccsek) itt biztosan nem állt meg a helyét. Az egyik védő szerint sokkal nézőcsalogatóbb a játék a lesszabály mellett, ráadásul nekik, bekkeknek is jóval könnyebb a dolguk.

Az egyik szakember szerint pedig a les hiányában átvették az “uralmat” a pályán az ívelgetések, kevés volt a rövid passz, ami ugyancsak a játék rovására ment.

A német 11Freunde videója, az angol feliratot is be lehet kapcsolni hozzá: