Mint ismeretes, Carrillót a horvát Hajduk Split tavaly novemberben menesztette, és ezután a Wisla Krakkó vezetőedzője lett. A spanyol trénert a magyar segítője, Czuczi Mátyás is követte, akinek eleinte furcsa volt a hirtelen jött váltás.

Nehéz volt feldolgozni az egészet. Két hónap alatt a mennyből a pokolba jutottunk. Fiatal vagyok és először éltem át ilyet. A vezetőedző személye miatt mentem oda, és egy másodpercig sem gondoltam azt, hogy folytatnám nélküle – kezdte a Czuczi a Digi Sport Reggeli Start műsorában. – Nagyon jó vezetőedző mellett tudtam dolgozni, napról-napra szívtam magamba azt a tudást, ami neki megvan. Az Európa Liga menetelés nekem is jó tapasztalat volt.

Czuczi elárulta, hogy számára nem volt idegen a lengyel foci.

Folyamatosan néztem a lengyel bajnokságot, egy évvel ezelőtt már szó volt róla, hogy Wisla Krakkó lesz az új állomáshelyünk. Már akkor készítettem a csapatról riportokat, feltérképeztem őket. Ismertem az Ekstraklasát.

Nyáron a csapat kicserélődött, minőségi változásokat hajtottak végre, de nagy vonalakban ugyanazt játsszák. Sok tapasztalt, és rutinos játékosuk van. A legfontosabb dolog az volt, hogy elfogadtassuk magunkat, és azt, amit mi képviselünk az jó irány. Az edzőtáborban sok jó dolgot láthattunk tőlük, és azért dolgozunk, hogy jobbak legyünk.

Egy héttel ezelőtt, Joan Carrillo 1-0-ra legyőzte egykori csapatát, a Videotont felkészülési mérkőzésen. A magyar segítő az ominózus mérkőzésről is beszélt.

A Videoton más periódusban van, mint mi. Fontos volt Joannak az a találkozó, és nekem is olyan szempontból, hogy találkozhattunk régi barátokkal, és jókat beszélgettünk. Jó mérkőzést játszottunk, de az eredmény ilyenkor nem annyira fontos. Természetesen jó érzés nyerni.

Czuczi szerint elemzőként nehéz körülmények között dolgozik.

Nem minden szuper itt. Új edzőközpontunk van, a pályák is jó minőségűek, csak nehéz fejleszteni a háttérdolgokat. Az én szempontomból nem akármilyen kamerák, eszközök kellenek. Fontos az elemzés, a játékos megfigyelés is, de sajnos nem kap túl sok anyagi támogatást ez a rész

Végül a Wisla Krakkó céljait is elárulta.

Az álmunk, hogy az európai kupaporondon tudjunk indulni megint, és a bajnokságban az első három hely egyikén végezzünk. Ez a kimondatlan célunk, és ezt akarjuk elérni, ezért dolgozunk napról-napra.