Mint ismeretes, remekül sikerült Nikolics Nemanja első éve a Legia Varsó csapatánál, amellyel bajnokságot és kupát is nyert, egyéni szinten pedig a gólkirályi cím (28 góllal) mellett a szakmánál és a szurkolóknál is a szezon játékosa lett, valamint a legjobb csatár díját is megnyerte.

Mindezek ellenére akad komoly kritikusa is Lengyelországban: a Legia korábbi támadója, a hazájában és Amerikában is komoly góllövőnek számító Jerzy Podbrozny szerint Nikolics a nemzetközi szinten már nem lesz annyira veszélyes, mint az Ekstraklasában.

Nikolics valóban sok gólt szerzett, de csak Lengyelországban. És jobbára nem is a legerősebb riválisok ellen. Az Európa Ligában egy gólt szerzett közben. Nem akarom bántani őt, de szerintem túl gyenge lesz a Bajnokok Ligájához. Ha annyira jó futballista lenne, Magyarországról nem a Legia Varsóba, hanem egy erősebb ligába igazolt volna. Valahogy a médiában nem olvasok a hiányosságairól, nevezetesen arról, hogy lassú és technikailag közepes képességű játékos – mondta igencsak meglepő pillanatban a korábbi 6-szoros válogatott játékos.