Cezary Kulesza, a lengyel szövetség elnöke jelezte: Sousa vasárnap tájékoztatta, hogy szeretné közös megegyezéssel felbontani a szerződését. Hozzátette: nem akarja elfogadni a portugál szakember lemondását azon az alapon, hogy utána egyből új állást kapjon.

Ez rendkívül felelőtlen magatartás, ami nincs összhangban az edző korábbi nyilatkozataival. Ezért határozottan visszautasítottam, hogy beleegyezzek a szerződés felbontásába

– fogalmazott Kulesza.

Brazil és lengyel sajtóértesülések szerint Paulo Sousát a Flamengo vagy az Internacional kívánja szerződtetni.

Az 51 éves tréner korábban Magyarországon, a Videotonnál is dolgozott, a lengyel válogatottat idén január 21. óta vezeti. Irányításával az együttes bejutott a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának rájátszásába, ahol az orosz válogatottal találkozik. A pótselejtezőt március 24-én rendezik Moszkvában, a győztes március 29-én hazai pályán csap össze a vb-részvételért a Svédország–Csehország párharc továbbjutójával. (MTI)

Lewandowski is csalódott benne – Sousa, “a dezertőr”

A lengyel válogatott sztárcsatára, Robert Lewandowski ügynöke szerint a Bayern csillagát “sokkolta” a portugál döntése és “rendkívül csalódott” Sousa lépése miatt, mondván “erre nem számított”. Eközben a Przegląd Sportowy című lengyel sportnapilap hétfő reggeli címlapján “dezertőrnek” bélyegezte Sousát.