2016 áprilisa és az akkori, Lech Poznan elleni bajnoki óta nem fordult elő Gyurcsó Ádámmal, hogy “a kispadra ragadt” volna lengyel klubjánál, a Pogon Szczecinben. A Pias Gliwice elleni találkozón azonban újra megtörtént vele – hívja fel a figyelmet a Przeglad Sportowy c. lap, amely hosszabb cikket közölt a légiós “tündökléséről és hanyatlásáról”.

A 26 éves futballista 2016 januárjában igazolt a lengyel klubhoz a Videotontól és szinte azonnal alapemberré vált. Az előző idényben pedig egyenesen remekelt csapatában, 5 góllal és 10 gólpasszal zárta az idényt, egy éve mesternégyest szerzett a Wisla Krakkó elleni bajnokin, és a csapat sztárjaként tekintettek rá.

Ez az idény viszont nem sikerült egyelőre a légiós számára. A lap kiemeli, hogy az októberben leváltott vezetőedző, Maciej Skorża, majd utódja, Kosta Runjaić is türelmet és bizalmat adott a magyarnak egy ideig, de Gyurcsó nem találja korábbi formáját (2 gólja és 3 gólpassza van a bajnokságban, 16 meccsen), így a legutóbbi találkozón már nem is cserélte be edzője, hiába sereghajtó az Ekstraklasában a klub, és lenne szüksége minden pontra.

“Nem véletlen, hogy a magyar válogatottból is kikerült”

– írja a cikk szerzője.

A nemzeti csapatban legutóbb Andorra ellen szerepelt szélső kapcsán a Pogon elnöke, Jarosław Mroczek is kifejtette véleményét.

Ádám anno, az egyeztetések során megmondta, hogy szeretne egy erősebb ligában játszani, barátjával, Nikolics Nemanjával egy bajnokságban szerepelni. De az az igazság, hogy azóta elveszített valamit, eltűntek picit az értékes tulajdonságai – fogalmazott keményen a klubvezető.