A magyar válogatott keretébe is meghívót kapott – bő egy év után játszhatna újra címeres mezben – Nagy Dominik jó formában futballozik az utóbbi hetekben a Legia Varsóban, nem véletlenül készített épp vele a hivatalos klubhonlap.

A kérdések/témák között természetesen felbukkant a Lech Poznan elleni csúcsrangadón szerzett győztes gólja is.

Ez a gól különösen fontos a számomra, először találtam be a Lech ellen, ráadásul három pontot is ért a gólom. Győztes gólt szerezni mindig különleges, különösen ha a Lechről van szó. De a legfontosabb az volt, hogy megnyertük a mérkőzést – fogalmazott Nagy.

A 23 éves középpályás számára pici a hullámvasútra is hasonlított varsói pályafutása, hiszen a jobb időszakok és mérkőzések mellett a kemény kritikák sem kerülték el, például az idény elején. Ricardo Sa Pinto vezetőedző érkezése óta azonban egyre jobban és jobban futballozik a légiós.

Nem tudom, én magam mennyit változtam, szerintem mindig megpróbáltam a legtöbbet nyújtani a pályán. De az tény, hogy nagy öröm Sa Pintóval együtt dolgozni. Nagyon intenzív edzéseket tart, sok variációt gyakorlunk be, állandóan van valami újdonság, valami meglepő húzás, nem csak rutinból tesszük a dolgunkat. Sokat dolgozunk a védekezésünk javításán, aminek lassan látszódik is az eredménye. (…)

tény, hogy sok kritikát kaptam. Én egy olyan játékos vagyok, akinek kell a bizalom, mert csak így vagyok képes a legjobbamat nyújtani. Sa Pintótól megkapom a bizalmat, sokat is vár el tőlem, de hisz a képességeimben, így én is magabiztosabb vagyok a pályára lépéskor.

Bízom benne, hogy a jelenlegi formámat állandósítani tudom majd és sok jó meccsem lesz. Csak rajtam múlik, meddig leszek képes a kezdőcsapatban maradni, azon dolgozom keményen, nap mint nap, hogy rendszeres játéklehetőséghez jussak – tette hozzá.