Ahogyan korábban beszámoltunk róla, sajtóinformációk szerint Paulo Sousa távozni akart a lengyel labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután Brazíliából kapott ajánlatokat.

A lapok korábban a Flamengo és az Internacional érdeklődéséről írtak, azonban az utóbbi egészen biztosan nem fog megvalósulni, miután az Internacional hivatalos oldalán bejelentette, hogy Alexander Medina veszi át a csapat irányítását. A 43 éves uruguayi tréner megbízatása 2022 decemberéig szól.

A napokban megjelent hírekkel kapcsolatban a lengyel sajtó szétszedte Sousát. A kritikák enyhítése érdekében Sousa ügynöke, Hugo Cajuda is megszólalt, és cáfolta az edző Flamengóval kötött megállapodását.

– Az elmúlt napokban sokat beszéltek és írtak Paulo Sousáról a Flamengónál, és nem mindig őszintén. Sok olyan információ került ki, ami pillanatnyilag nem igaz. Még szóbeli megállapodást se kötöttünk a Flamengóval – mondta Cajuda.

A nyilatkozatot követően a lengyel szövetség a hivatalos felületein közölte: szerdán rendkívüli ülést tartanak az eset miatt.

Vasárnap a lengyel szövetség elnöke, Cezary Kulesza a Twitteren közölte, hogy Paulo Sousa lemondott a szövetségi kapitányi posztról, de Kulesza elutasította a portugál lemondását.

– Ma Paulo Sousától értesültem arról, hogy egy másik klub ajánlata miatt közös megegyezéssel szándékozik felbontani a szerződését a lengyel válogatottal. Ez rendkívül felelőtlen magatartás, nem egyeztethető össze az edző korábbi kijelentéseivel. Ezért lemondását határozottan visszautasítottam – olvasható az elnök Twitter-oldalán.

Paulo Sousa cserbenhagyná a válogatottat, nekimentek a lengyelek: “Ez rendkívül felelőtlen magatartás”