Nemrég a csakfoci.hu-nak adott exkluzív interjút az U21-es válogatott csapatkapitánya, az Újpestről a Termalicába igazoló Kecskés Ákos. A fiatal, remek hátvéd ezúttal egy lengyel portálnak nyilatkozott.

“Habár egy kis faluból származom, játszottam Szegeden, az egyik legnagyobb magyar városban” – kezdte a védő. – “14 évesen ajánlatot kaptam a Chievo Veronától és az Atalantától is, azért választottam utóbbit, mert az egyik legjobb akadémiája van Európában. Szép időszakot töltöttem náluk, megtanultam olaszul és angolul is. Szeretem Olaszországot.”

19 évesen saját kérésére távozott kölcsönbe Újpestre, tapasztalatgyűjtés céljából az idősebbek között. Két évnyi NB I-es szereplés után figyelt fel rá a lengyel klub.

“A stadion és a körülmények egyaránt tetszettek. Számomra ez nagy előrelépés, mert a lengyel első osztály erősebb, jobb, mint a magyar. Sok magyar játszott már Lengyelországban, és tiszteletben tartják errefelé a honfitársainkat. A Legia Varsós Nagy Dominikkel barátok vagyunk, szinte minden nap beszélgetünk. Nikolics Nemanja és Guzmics Richárd jó reklámot csinált nekünk. Megtiszteltetés, hogy itt lehetek.”

Arra a felvetésre, hogy Guzmics lengyelországi időszaka alatt gyorsan megtanulta a nyelvet, így reagált.

“Elkezdtem tanulni lengyelül, fontos, hogy megértsék az öltözőben, amit mondok, valamint a klubnál és a városban is lényeges a kommunikációhoz.”

Zárásként hozzátette, nagyon reméli, hogy tud segíteni a csapatnak.