A lengyel bajnokság 16. fordulójában a Pogon Szczecin 6-2-re legyőzte a Wisla Krakkowt, így a hazaiak már a negyedik helyen állnak. A meccs hőse a tíz perc alatt triplázó, majd a második félidőben is betaláló, ezzel négy góllal záró Gyurcsó Ádám volt.

– Szerettük volna minél előbb eldönteni a mérkőzést – mondta Gyurcsó a lengyel Eurosportnak. – Örömet akartunk szerezni a szurkolóinknak, akik a rossz időjárás ellenére is kijöttek nekünk szurkolni. Szeretnék minden héten jó teljesítményt nyújtani, hiszen csak így van esélyem bekerülni a válogatottba. Nagyon boldog vagyok, eddigi karrierem során még soha nem szereztem egy meccsen négy gólt.

 – Gyurcsó és Delev már a mérkőzés első percétől kiválóan megértették egymást a pályán, ennek volt köszönhető, hogy ilyen korán többgólos vezetéshez jutottunk – mondta Akafumi Akahoshi, a Pogon japán légiósa a klub honlapjának. – Mindketten fantasztikusan integrálódtak a csapatba és pokolian gyorsak, ami elengedhetetlen egy szélső játékosnál. Az volt az elképzelésünk, hogy kamatoztatni tudjuk Ádám képességeit, ez sikerült, rendre be tudott futni a védők mögé és ebből nagyon sok helyzet és gól született.

Gyurcsó, az Andorra elleni (4-0) vb-selejtező után azért búslakodott, mert ugyan a válogatottban idén már kétgólos, de a klubcsapatában még nem volt találata.

Nézd meg a magyar szélső 4 gólját: