Ha tehetné, örökre elfelejtené a Cracovia elleni bajnokit Kocsis Gergő, a lengyel Podbeskidzie magyar hátvédje, aki ellen előbb tizenegyest ítéltek, a 63. percben kiállították. A mérkőzésről részletesen beszámolt a lengyel TVP Sport televíziós csatorna, amely az élő közvetítésében a következőképpen fogalmazott:

Kocsis Gergő volt a mérkőzés antihőse. Az elmúlt fordulókban nagyon jól játszott a magyar légiós. Ezúttal először az első félidőben büntetőt hozott össze, majd a 63. percben a Thiago elleni szabálytalanságért megkapta a második sárga lapját és kiállították.

Ennek kapcsán a csakfoci.hu megkeresésére Kocsis reagált a lengyel TV-csatorna szavaira.

Sajnos összehoztam egy tizenegyest, és kaptam egy piros lapot is, így nem tudok pozitív hős lenni. Valamilyen szinten van benne igazság, de a kiállításomig sokat segítettem a csapatomnak. Jól játszottam annak ellenére, hogy ez egy szerencsétlen meccs volt – kezdte a csakfoci.hu-nak Kocsis Gergő, majd elmondta a véleményét a két szituációról – Erősen véleményes szituáció előzte meg a tizenegyest, ami sokkal inkább szerencsétlenségnek volt köszönhető, mintsem a szándékosságnak. Igazából nem tudtam róla, hogy ott tartózkodik az ellenfél játékosa. Pont úgy lendítettem a karomat, hogy hozzáért az arcához, sajnos a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A második szabálytalanságom nem volt kérdés. A sárga lapot megérdemeltem, mivel nem tudtam megmenteni a labdát. Ilyen benne van a játékban – fogalmazott a 26 éves futballista, aki eltiltás miatt kihagyja a Jagiellonia elleni bajnokit. Hozzátette: edzője, Robert Kasperczyk is azon a véleményen van, kérdéses volt a büntető, amit megítélt a bíró, de ezen már egyikük sem szeretne rágódni.

Házon belül nem volt szó pénzbüntetésről, hiszen nem reklamálás, vagy egy buta dolog miatt lettem kiállítva.

Kocsis azt is elmondta, megtalálta a számításait Lengyelországban.

Hetek óta nagyon jól megy a játék. Rendkívül családias a légkör, főleg azután, hogy a szezont nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna. Fokozatosan kiegyenesedtünk, jelenleg három forduló óta veretlenek vagyunk. Ezenkívül két nagy skalpot is begyűjtöttünk: előbb 1-0-ra a Legia Varsót és a Górnikot 2-1-re megvertük.

Végül a csapaton belül betöltött szerepéről is szót ejtett.

Egyre többet merészkedek előre, szeretnék góllal és gólpasszal tovább segíteni a csapatnak. Élvezem az edzőm bizalmát, jól megértjük egymást, amit kér tőlem, azt igyekszem maximálisan végrehajtani. Szereti a magyarokat, sok magyar szót ismer. Az első beszélgetésünk során egy kicsit magyarul is váltottunk pár szót. Senki ne gondolja, hogy emiatt esetleg kivételezne velem. Ugyanúgy nekem is oda kell tennem magam az edzéseken és a mérkőzéseken is – zárta szavait Kocsis Gergő, aki a szezonban 15 tétmeccsen lépett pályára, ezeken a találkozókon egy asszisztot kiosztott.

LENKÓ PATRIK