A március 9. óta szünetelő Ekstraklasa jövő pénteken folytatódik, de a kormány döntése értelmében a mérkőzéseket – a koronavírus-járvány miatt – zárt kapuk mögött rendezik.

A Przeglad Sportowy című lapnak adott interjújában Zbigniew Boniek elmondta, arra kérte a miniszterelnököt, engedélyezze, hogy korlátozott számban beengedjék a szurkolókat a meccsekre.

Mindannyian vissza akarunk térni a valósághoz. Megnyitották a bevásárlóközpontokat, az éttermeket és a parkokat, ezért beszélnünk kell arról is, hogy megnyissuk a stadionokat a nézők számára – nyilatkozta.

A Juventus és a Roma korábbi kiváló középpályása hangsúlyozta: nem tömeges eseményekben gondolkozik, mérkőzésenként legfeljebb 999 ember lehetne a lelátókon. Hozzátette, ez a megoldás biztonságos lenne, ha mindenki betartaná a szabályokat.

Szövetségünk elkészítette azt a speciális programot, amely tartalmazza a szabályokat. Ezeket a kluboknak követniük kell. Ha a kormány elfogadja ezt, akkor a szezont szurkolók előtt fejezzük be. Ha nem, akkor nélkülük – mondta Boniek.

Az elnök kifejtette, csaknem ezer néző jó hangulatot teremtene minden meccsen, de természetesen a biztonság és az egészség a legfontosabb szempont.

A projekt szerint a belépéskor ellenőriznék a szurkolók testhőmérsékletét, és kötelező lenne maszkot viselniük. Úgy gondolom, ez megfelel a követelményeknek – fűzte hozzá.

A lengyel élvonalban 26 forduló után a varsói Legia nyolc ponttal vezet Vida Kristopher csapata, a címvédő Piast Gliwice előtt. (MTI)

Újonc játszaná be magát a magyar válogatottba: “Sok percem ugyan nem volt, de…”