Eddig remek szezont fut az RB Leipzig magyar válogatott védője, Willi Orbán, aki mind az öt német élvonalbeli bajnokit végigjátszotta, a Werder Bremen elleni előző fordulóban pedig gólt is szerzett. A lipcseiek csapatkapitányáról azt nyilatkozta csapattársa, Gulácsi Péter, hogy “minden csapatnak szüksége van egy Willire”.

– Valóban ezt mondta? Pedig nem is ezt vártam tőle… A viccet félretéve, örülök, ha így vélekedik rólam Péter és én is örömmel mondok róla hasonlót: minden csapat szerencsés lenne, ha olyan ember állna a kapuban, mint ő – válaszolt bókkal a bókra a magyar válogatott védője a sportbuzzer.de oldalon. – Rengeteg harcoltunk már együtt a klubcsapatban és a válogatottban is, nagyon jól megértjük egymást.

Orbán Youssuf Poulsen azon kijelentésére is reagált, mi szerint a támadó nem szeret a magyar állampolgársággal is rendelkező védő ellen játszani az edzéseken, mert minden párharcba keményen belemegy.

– A tiszta játékban hiszek, de ha harcolni kell, akkor azt teljes erőbedobással és keményen teszem. Azon a szinten, ahol mi a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában játszunk,

meg kell mutatnod a másik csapat játékosainak, hogy kellemetlen ellenfél leszel.

A játékosok már a bemelegítés közben megfigyelik, hogy milyen fickó is vagy. Robert Lewandowski tökéletes példa erre, aki egy topjátékos, minden kis trükköt ismer és bevet a pályán. Amikor érzékeli, hogy nem teszed oda magad teljesen a párharcoknál, azt csinál veled, amit csak akar – válaszolta Orbán.

A 26 éves labdarúgó kitért arra is, hogy csapatkapitányként ha azt látja, egy társa nem érzi jól magát, akkor leül vele beszélgetni, de fontosnak tartja azt is, hogy egy játékos felelősséget vállaljon saját maga iránt is, hiszen mindenkiben kell lennie motivációnak.

– Az eredmények optimálisak voltak, ám a játékunk még nem, azonban ezen tudunk változtatni – folytatta Orbán arra  a felvetésre, hogy az RB Leipzig jelenleg vezeti a német élvonal tabelláját. – A remek rajt viszont jó érzésekkel tölt el minket, az ellenfelek pedig úgy érzem, nem örülnek, amikor ellenünk lépnek pályára. Éhesek vagyunk a sikerre, egyelőre még nem értünk el semmit, mindenki egy célért küzd. Nem meglepő, ha azt mondom, a Schalke elleni következő mérkőzést is meg akarjuk nyerni, hiszen minden meccsen győzni akarunk. Azt mondják, a Schalkénál euforikus a hangulat, Jochen Schneider sportigazgató remek munkát végez náluk, sok jó döntést hozott eddig, különösen a vezetőedzői poszton. A Schalke topformában van, Amine Harit szintén, de tudjuk, mire számíthatunk ellenük.