A Duchatelet-család a 2010-es években egy futballklub-birodalom kiépítését tűzte ki célul, melynek egyik első lépése az Újpest FC 2011-es felvásárlása volt.

Jelen pillanatban a magyar klub mellett a belga első osztályú St. Truiden, a spanyol másodosztályú Alcorcon, a német harmadosztályú Carl-Zeiss Jena, és az angol harmadosztályú Charlton képezik a família tulajdonát, utóbbinak pedig kiemelt szerepet szántak: londoni klub lett volna a hálózat központja.

A Charlton fejlődése azonban nem úgy alakult, ahogy azt az újpesti klubelnök édesapja, Roland Duchatelet megálmodta: üzleti ügyek miatt immáron 4 éve nem jár klubja mérkőzéseire, mindemellett a kitűzött sportszakmai, illetve anyagi célokat sem tudták elérni.

Duchatelet: “Nincs túl sok időm a többi klubunknál sem” – megtörte a csendet a belga üzletember

Az angol klub ezért évek óta eladásra vár, a standard.co.uk értesülései szerint pedig nem is várat már magára sokat a tulajdonoscsere, ugyanis egy ausztrál befektetőcsoport hajlandó a Roland Duchatelet által megkövetelt 35 millió fontos vételár magasságában fizetni.

Az oldal ugyanakkor hozzáteszi, a tárgyalások már bő egy éve húzódnak, és már hónapokkal ezelőtt is úgy tudták a dolgozók, hogy bármelyik pillanatban megköttethet az üzlet. Mindez azonban nem rettenti el Lee Bowyer vezetőedzőt, aki nyíltan beszélt a leköszönőfélben lévő tulajdonos ellen.

Két-három hete már pozitívumokat hallok, és azt, hogy a tulajdonosváltás bármikor bekövetkezhet, akár a januári átigazolási időszak alatt is. Remélem, hogy minél előbb megtörténik. Hallottam már róla párszor, de nem történt semmi változás. Remélem, ezúttal már fog. A tulajdonos is szeretné, én is szeretném.