A cseh válogatott elhalasztotta szerdai indulását, legkorábban csütörtökön utazhatnak Szlovákiába a pénteki szlovák-cseh Nemzetek Ligája meccsre, miután az iSport.cz információi szerint a szakmai stábban felütötte fejét a koronavírus – számolt be róla a  felvidéki korkep.sk.

A cseh sajtóban megjelent információk szerint az egyik masszőr koronavírus-tesztje lett pozitív, a játékosok, edzők és a stáb többi tagjának tesztje negatív.

Az iSport.cz szerint a fertőzött masszőr még a keddi kötelező tesztelés előtt találkozott az egész kerettel, jelenleg karanténban van. A történtek miatt minden utazni készülő tagot újrateszteltek szerdán.

Azután, hogy a válogatottban felütötte fejét a vírus, több cseh futballklub is azt fontolgatja, hogy visszahívják a behívott játékosaikat. Ez főleg a Slavia Prahát érinti, mivel a válogatottban ott van edzője, valamint 8 játékosa. A prágaiak három hét múlva a Bajnokok Ligája rájátszásában lépnének pályára a Midtjylland vagy a Young Boys Bern ellen. A klub emiatt szigorú előírásokat vezetett be, nehogy játékosai megfertőződjenek és például a Slovan sorsára jussanak (a pozsonyi csapat játék nélkül esett ki).

Ez azonban nem ilyen egyszerű, miután a FIFA versenynaptárában szigorúan betartják az előre egyeztetett dátumokat, így a kluboknak szabaddá kell tenniük játékosaikat a válogatott számára. Ez alól csak a sérült játékosok kapnak kivételt, vagy ha a nemzeti csapat olyan országban játszana, ahol karanténkötelezettséggel járnának a járványügyi intézkedések. Szlovákiában ez utóbbi esete nem áll fenn.