Huszonnégy forduló után kiesőhelyen állt a belga élvonalban a Cercle Brugge, amely élére tavaly októberben nevezték ki a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Bernd Storckot. A bajnokság hajrájához érkezve sokan leírták már az Eppel Mártont is foglalkoztató csapatot, amely azonban elképesztő hajrát produkálva az eddigi utolsó hat meccséből ötöt megnyert, így az alapszakasz hátralévő utolsó körétől függetlenül már biztos bennmaradó.

A kisebb csoda után természetesen a szurkolókat is maga mellé állította a német tréner, aki a sajtótól is rengeteg dicséretet kapott, és mivel elérte a kitűzött célt, kétség sem férhet hozzá, hogy a vezetők is elégedettek a munkájával.

Ennek ellenére azonban mégsem egyértelmű a maradása Storcknak, a koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzet miatt ugyanis kérdésessé vált a jövője

– írja a grenzecho.net.

– A 2020-as évet biztosan nem fogjuk egyhamar elfelejteni, egyrészt azért, mert a nagyszerű hajrának köszönhetően sikerült az élvonalban maradnunk, másrészt pedig a koronavírus okozta nehézségek miatt. A válság nagy bizonytalanságot hozott magával a sport területére is, egyelőre nem tudjuk, mikor és hogyan folytatódik a bajnokság, vagy hogy pontosan milyen pénzügyi hatása lesz a koronavírusnak a labdarúgásra – írta a szurkolókhoz intézett közleményében a Cercle Brugge, amely nem adott pontos információt Bernd Storck és szakmai stábja jövőjéről. – Amint új hírekkel tudunk szolgálni, ti lesztek az elsők, akikkel ezeket közölni fogjuk. Egy dolog biztos: mi tovább folytatjuk a munkát a klub jövőjével kapcsolatban.