A koronavírus-járvány, amely az európai bajnokságok felfüggesztését eredményezte, leginkább arra kényszerítette az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA), hogy megoldásokat keressen a 2019/2020-as szezon befejezésére. Az UEFA az egyik problémát már megoldotta, hiszen a hét elején bejelentette, egy évvel elhalasztotta az idei Európa-bajnokságot.

A L’Équipe úgy tudja, az UEFA nemcsak a június 30-i és a július 31-i szezonzárással, hanem még esetlegesen az augusztus 31-i határidővel is kalkulál. Ezek az időpontok értelemszerűen hatással lesznek a BL és az EL következő kiírására. Ám a francia napilap értesülései szerint

felmerült az is, hogy az UEFA hajlana arra is, nemcsak a mostani, hanem a következő európai kupaidényt is megrövidítse – ha szükséges.

A L’Équipe szerint a legoptimistább opció lehetővé tenné a nemzeti bajnokságok, az európai kupák, és a Nemzetek Ligája-rájátszásának június 30-i határidővel történő befejezését, ami némiképpen sugallhatja, hogy a koronavírus-járvány gyorsan lecsenghet Európában, és a leállt csapatok egyhamar lejátsszák a meccseiket.

Összességében, ha a felvázolt opciók közül valamelyik is megvalósulna, akkor értelemszerűen a következő idény rajtja csúszást eredményezne az európai topfutballban.

Az UEFA nemet mondhat a Liverpool, a Barca és a Fradi bajnoki címére is