A Nottingham Forest keddi tájékoztatása szerint az 52 éves Evangelosz Marinakisz hétfőn utazott hazájából, Görögországból Angliába, és érkezését követően a koronavírus tüneteit észlelték nála. Marinakisz megkapja a szükséges orvosi ellátást és a klub is mindent megtesz a gyógyulása érdekében – olvasható a közleményben.

A dúsgazdag (vagyonát mintegy 650 millió dollárra becsülik) filantróp, hajógyáros és médiamogul 2010 óta áll az Olympiakosz élén, 2017-től pedig a korábbi kétszeres BEK-győztes Nottingham Forest tulajdonosa is.

Hangzatos nyilatkozatai és kőkemény intézkedései (két éve például a gyenge eredmények miatt a szezon hátralévő részére szabadságolta az Olympiakosz játékosait és 400 ezer euróra is megbüntette őket) miatt Európa-szerte ismert és hírhedt futballszemélyiségnek számít az üzletember, akinek négy gyermeke is van, és termetre is igencsak tekintélyt parancsoló figurája a nemzetközi futballéletnek. Néhány éve a DVSC megvételével is hírbe hozták egyébként a nevét, ám a debreceniek cáfoltak.

Az Arsenal is reagált – ez áll a háttérben

Megfertőződésének hírére egyébként az Arsenal is közleményben reagált, mivel Marinakisz görög csapatával nemrég, az Európa Ligában épp az Ágyúsok vendége volt. A londoni klub biztos abban, hogy a friss hírek ellenére nem kell senkinek sem tartania attól, hogy két hete elkaphatta a betegséget, mivel egy klubalkalmazottnál sem jelentkeztek tünetek, hiába érintkezett többükkel is a görög klubvezető a mérkőzés alatt. Az előírt protokollt és intézkedéseket azonban a klubnál is foganatosítják.