Az olasz Calciomercatónak is „feltűnt” már Nikolics Nemanja gólérzékenysége. A magyar válogatott támadóról „Két világ bombázója” címmel írt cikket a népszerű fociportál.

A szerző, Maurizio Russo kiemeli, hogy a rémálomszerű idényt követően az MLS-ben nagyszerűen rajtoló, keleti második Chiacgo Fire nagy fogást csinált azzal, hogy szerződtette a Manchester United világbajnok középpályását, Bastian Schweinsteigert, de ennél is nagyobb fogás volt Nikolics Nemanja szerződtetése.

–  Ahhoz, hogy igazán nagyot szóljon a Fire idei játéka, hogy jöjjenek a gólok is, egy másik európai játékos kellett, a magyar Nikolics Nemanja. 16 meccsen szerzett 13 találatával ő jelenleg az MLS góllövőlistájának éllovasa, majd minden meccsen meghatározó embere csapatának. A Seattle Sounders, a Colorado Rapids, Dallas, az Atlanta United és a New England Revolution ellen is betalált például, miközben csak a DC United és az Orlando City úszta meg „haragját”. A múlt télen határozott Nikolics úgy, hogy elhagyja az öreg kontinenst és Amerikában próbál szerencsét, azok után, hogy a Videotonban és a Legia Varsóban is szórta a gólokat, de még a BL-ben is betalált. És ha még belegondolunk, hogy a Siena 2013 januárjában kacérkodott a leigazolásával, hogy elkerülje a kiesést, hogy aztán a nigériai Innocent Emegharát válassza… – fogalmaz a lap.