A mértékadó World Soccer szokásához híven ezúttal is elkészítette a labdarúgás világának éves listáját, amelyen az 500 legmeghatározóbb játékos neve szerepel.

Nem meglepő, hogy a listát Spanyolország és a Real Madrid uralja, 47, illetve 19 (Keylor Navas, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Pepe, Nacho, Marcelo, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric, Isco, Marco Asensio, Mateo Kovacic, James Rodriguez, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Karim Benzema, Alvaro Morata és Jesus Vallejo) játékossal.

A Bayern 14, a Barcelona, a Chelsea és a Juventus pedig 14 futballistát delegált az év legfontosabb játékosai közé a klubokat tekintve.

A bajnokságok között a La Liga az első (66 játékos) az amerikai magazinnál, megelőzve a német (64) és az angol (63) topligát. A magyar NB I egyetlen játékossal sem képviselti magát, a térségből az ukrán bajnokságnak 3, a lengyelnek és a románnak pedig egy-egy kiemelt futballistája van.

Az országok között viszont hazánk is említésre került, méghozzá két fiatal futballistával. Nagy Ádám (Bologna) és Lang Ádám (Dijon) neve szerepel a TOP 500-ban. A lengyeleknek 7, a cseheknek és szlovákoknak 4-4, a románoknak 3, a szerbeknek 2 kiemelt játékosuk van.

Az országok között a már említett Spanyolország áll az élen, megelőzve Franciaországot és Brazíliát (41-41).