63-37, 12-5

Chile az első percektől fogva veszélyesebb volt, többet támadott és helyzetei is voltak. A legnagyobb épp a németek vezető (és győztes) gólja előtt szűk egy perccel: a 20. percben Vidal 20 méteres lövése kijött Ter Stegenről, de a ziccerben érkező Alexis Sanchez rosszul találta el a labdát az ötösnél.

Ennél is nagyobbat bakizott nem sokkal később Diaz: az utllsó emberként védekező és szerencsétlenkedő chileit szerelte a 16-osnál Werner, majd önzetlenül középre passzolt, Stindl pedig még hátra is nézhetett, mielőtt az üres kapuba lőtt (1-0).

A hiábavaló chilei fölényben eltelt (63 százalékos labdabirtoklás, 12-5 a kapuralövések aránya) félidő végén Goretzka közeli lövését védte Bravo.

 

CHILEI HELYZETEK, LÖW A PÁLYÁN

A második játékrész kevesebb lehetőséget, annál több keménykedést és szabálytalanságot hozott. Azért volt foci is, a 72. percben Sanchez, kevéssel később Vargas és Vidal is betalálhatott volna.

A végén még egy komoly tömegjelenetet is feljegyezhettünk: Emre Can feküdt rá a labdára, a fél chilei csapat, élén a kapus Bravóval próbálta lerángatni róla, közben a nmet szövetségi kapitány, Löw is a pályára szaladt. A jelenet végén Can és Bravo is sárgát kapott.

Az utolsó utáni pillanatokban még Ter Stegen kivédte Sanchez szabadrúgását is, Chile ezzel lőtte el utolsó puskaporát, elveszítve a 2017-es, oroszországi Konföderációs Kupa fináléját. A németek pedig “kiegészítették” az U21-es Európa-bajnokság elsőségét egy újabb trófeával a hétvégén.

2003 után nyert először európai csapat, az alig több mint 24 év átlagéletkorú csapattal felálló, tartalékos Németország pedig első ízben hódította el a trófeát. Chile lett a második, a bronzérmet pedig Portugália hódította el.

 

LÁTTAD MÁR? A döntőben is beégett a (videó)bíró a nyár legnagyobb focitornáján – videó

 

KONFÖDERÁCIÓS KUPA, DÖNTŐ:

Németország – Chile 1-0 (Stindl 21.)