Peter Hyballa február 3-án lett a holland másodosztályban szereplő NAC Breda vezetőedzője, és csapatával jó eredményeket ért el holland kupában, és bajnokságban a rájátszást érő helyen állt, mielőtt a koronavírus-járvány közbeszólt.

A sportolunk.sk említést tesz arról, hogy a csapat játékstílusa is megváltozott, átvette a Hyballa által preferált Gegenpressing stílust.

A klub honlapja szerint a vezetőség és a tréner véleménye különbözött azzal kapcsolatban, milyen módon működjön a klub a következő idényben.

A rövid időszak alatt, amióta Peter a Bredánál dolgozik, nagyon szenvedélyes edzőnek ismertem meg. Ezért sajnálatos, hogy az együttműködés rövid időtartamú lett, de sajnos nincs meg a bizalom a további együttműködéshez. Egy nagyon fontos idény előtt állunk, a klub jövőjének érdekében ezt a megoldást választottuk – nyilatkozta Mattijs Manders, vezérigazgató.

Hyballa ezt megelőzően a DAC-nál dolgozott, a dunaszerdahelyieknél 2018 júliusa és 2020 januárja között dolgozott, irányításával a DAC történelmi ezüstérmet szerzett a Fortuna Liga 2018–2019-es idényében.