A Partizan 1–0-ra győzött vasárnap a belgrádi városi rivális FK Rad otthonában a szerb élvonal 22. fordulójában. A hazai szurkolók az egész mérkőzésen rasszista rigmusokkal, huhogással, és egy rasszista szöveget tartalmazó felirattal zavarták Everton Luizt, az ellenfél brazil középpályását. A kiírást a játékvezető utasítására később eltávolították a kerítésről.

A meccs végén dulakodás alakult ki a játékosok között, ekkor Everton Luiz a középső ujját mutatta a Rad szurkolói felé, majd sírva hagyta el a pályát. A hazai játékosok egyébként megtapsolták drukkereiket. A brazil futballista nyilatkozatában arról panaszkodott, hogy a drukkereken kívül a hazai játékosok is folyamatosan zaklatták a megjegyzéseikkel.

 

Vladimir Bulatovics, a szerb labdarúgóliga igazgatója hétfőn elmondta, az ügyben vizsgálatot indítottak, és annak idejére bezárják az FK Rad stadionját, vagyis a klub egyetlen hazai mérkőzését sem rendezheti saját pályáján.

A szerb szurkolók hírhedtek a színes bőrű játékosok elleni rasszista megnyilvánulásokról, az FK Rad drukkerei ráadásul szélsőjobboldali, nacionalista magatartásukról váltak ismertté.
(mti/csakfoci)