A szokásokhoz híven idén is túlfutott összecsapást hozott a horvát élvonalban szombat kora délután megrendezett Hajduk Split-Dinamo Zagreb rangadó.

Bár a találkozó 0-0-al végződött, mégsem erről maradt emlékezetes: a 92. percben az egyik hazai szektorból egy öt centiméteres kődarab repült a pályára, ami pontosan a magyar válogatott szélsőt, Gyurcsó Ádámot találta fejen – számolt be az 24sata.hr.

Fotó: www,24sata.hr

A 27 éves játékos percekig feküdt a gyepen, majd Danijel Stojanovic felvette a követ, megmutatta Ivan Bebek játékvezetőnek, aki továbbította azt a stábjának, és azonnal leállította a meccset. Az első helyszíni információk szerint Gyurcsó nem szenvedett súlyos fejsérülést, helyette Fran Tudor állt be.

A 24sata.hr hozzáteszi, az atrocitás miatt a Hajduk nagy valószínűséggel büntetésre számíthat a horvát szövetségtől. Sőt a hazaiak gondja tovább szaporodhat, hiszen az egyik tűzoltónak leszakadt az egyik ujjperce, amikor egy – eddig ismeretlen – pirotechnikai eszköz felrobbant a kezében.

Fotó: dalmatinskiportal.hr – Bruno Karadža

A tűzoltó rögtön a kórházba került, tájékoztatták a sérülésének súlyosságáról, miután elvégezték rajta a szükséges beavatkozásokat – közölte a dalmatinskiportal.hr-nak a helyi rendőrség.

Futácsot is megtámadták

Tavasszal a Hajduk korábbi játékosát, Futács Márkót és több csapattársát is megtámadták a spliti ultrák, a magyar támadót megrúgták, aki azóta el is hagyta a dalmát együttest, jelenleg csapatot keres magának.