A Sönderjyske vezetősége a vasárnap esti, Silkeborg elleni vereség után hozta meg a döntést, amelyhez hozzájárult az is, hogy a csapat utóbbi időben nyújtott teljesítménye elmaradt a várakozástól a bajnokságban. A dán együttes jelenleg a kiesést jelentő 11. helyen áll a dán élvonal tabelláján, legutóbb október végén nyert, amikor hosszabbítást követően 2-0-s győzelmet ért el az Aarhus ellen és jutott a negyeddöntőbe a Dán Kupában.

– Michael Boris magasan képzett edző és fantasztikus személyiség, azonban sajnos a Sönderjyske nem tudott ebből profitálni. Köszönjük neki a klubnál eltöltött időt, és minden jót kívánunk neki a jövőre nézve – nyilatkozta a klub hivatalos honlapján Jonas Lygaard vezérigazgató.

Az elkövetkező időszakban ideiglenesen a korábbi dán válogatott, jelenleg asszisztensedzőként tevékenykedő Simon Poulsen fogja irányítani a csapatot, amíg meg nem találják a német szakember végleges utódját.

– Sajnálom, hogy már nem nekem kell vezetnem azt a projektet, amit idén nyáron indítottunk, ám ismerem a futballipart is, és tudom, hogy következményei lehetnek annak, ha nem jönnek az eredmények. Izgalmas és tanulságos időszakot tölthettem el a Sönderjyske-nél, és minden jót kívánok a klubnak, szeretném megköszönni a szurkolóknak a támogatást, amit nekem és a csapatnak nyújtottak – mondta búcsúzóul a soenderjyske.dk-nak 46 éves tréner.

Michael Boris korábban két évig az MTK Budapest vezetőedzője volt, ahol az első szezonjában feljutott az élvonalba a másodosztályból, majd az előző idényben a 7. helyen végzett csapatával. Éveken keresztül dolgozott a magyar U19-es és az U21-es válogatott szövetségi edzőjeként is.