– Pályafutásom legnehezebb időszakán vagyok túl, a keresztszalag-szakadásom előtt sosem voltam sérült, nem volt tapasztalatom, hogy tud a futballista könnyebben átvészelni egy ilyen 8 hónapos kihagyást – kezdi a támadó a közleményét. – Karrierem során rengeteget mondták nekem, hogy mennyire szerencsés vagyok, hogy ilyen alkatom van és ennyire erősek a combizmaim, mert nem kell tartanom a sérülésektől. Erre tessék, edzésen, egy teljesen ártalmatlan mozdulatnál szakadtam el… A rehabilitáció egyes szakaszait nehezen viseltem, nem vagyok az a kanapén ülő típus, lehangolt a tehetetlenség, ugyanakkor motivált voltam és bíztam benne, hogy a sikersztorinak nem nevezhető törökországi kaland után jobb helyen folytathatom.

Voltak magyar megkeresések, de végül egyik sem jött össze. Aztán befutott a spliti lehetőség, ami éppen olyannak tűnt, amire vágytam. Nagy klub, amely minden idényben komoly célokért küzd, és olyan támadófocit játszik, ami fekszik az ilyen csatárnak, mint amilyen én vagyok.

– Az érkezésem óta ezt csak megerősítették a látottak, a vezetőedző és a sportigazgató is az első pillanattól érezteti velem: fontos láncszeme lehetek a csapatnak. Arról nem beszélve, hogy mindenki tökéletesen beszél angolul – Mersin után ez is nagy ajándék… Ma már a kerettel készülök, és bár nem utazom a romániai Európa-liga-meccsre, a visszavágón akár már pályára is léphetek. Megnézte a térdem egy helyi specialista, aki szerint a lábam rövid időn belül tökéletes lesz, nem kell aggódnom miatta. Szeretnék gyorsan játékba lendülni, gólokat szerezni, hogy újra képbe kerüljön a nevem a válogatottnál.