A Hajduk Split a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a súlyos keresztszalag-szakadása után lábadozó Futács Márkó szerződést hosszabbított 2019. június 30-ig.

Rettentő boldog vagyok, hogy hosszabbítottam a Hajdukkal. Nagyon fontos számomra, hogy a klub kitart mellettem, amiért roppant hálás vagyok. Örülök, hogy maradok Splitben. Most már csak arra kell koncentrálnom, hogy minél előbb visszatérjek. Bízom benne, erősebb leszek, mint azelőtt valaha.

– mondta a klub honlapjának a magyar játékos.

A Hajduk Split magyar támadója augusztus 6-án, a horvát labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában, a Dinamo Zagreb elleni mérkőzésen (3-1) szenvedett súlyos térdsérülést. Augusztus végén a játékos bal térdének keresztszalagját Portóban, a szakma egyik leghíresebb orvosa, Jose Carlos Pinto Noronha műtötte. A beavatkozás sikeres volt, Futács jelenleg a rehabilitációját tölti.

A hírek szerint a 27 éves támadó a Hajduk Split téli edzőtáborában már pályára léphet.

A felépülése gyorsabban halad a vártnál. Reméljük, a törökországi edzőtáborban már játszhat, és együtt tud készülni a csapattal. Hat hónappal a sérülése után már bevethető állapotban lehet. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de szerintem nem kérdés, hogy Futácsot vagy Hugo Almeidát játszassuk. Egyszerre mindketten is tudnak majd a pályán lenni

– mondta korábban az együttes sportigazgatója, Mario Branco a goal.com horvát kiadásának.

Futács 2016 nyarán igazolt a török Mersin Idmanyurdu-tól a Hajduk Splithez. Első szezonjában 18 góllal horvát gólkirályi címet ünnepelhetett. Az idei szezonban csak öt tétmérkőzésen lépett pályára, és csak egy gólt szerzett.