Kilenc bajnoki gólnál jár ebben a szezonban Futács Márkó, akinek megfordult a fejében, hogy ezúttal meghívót kaphat Bernd Storck szövetségi kapitánytól, ám a válogatottnál egyelőre nem számolnak a hórihorgas magyar csatárral. Futács erről is beszélt a dalmatinskiportal.hr-nek adott interjújában.

– Féltem ettől a témától – válaszolta a játékos, amikor a magyar válogatott is szóba került. – Nem tudom, hogy mit gondolnak a nemzeti csapatnál rólam. Vártam, hogy meghívnak a portugálok ellen, de ez most már mindegy is. Menni kell tovább, nem fogom magam megölni, amiért így alakult. Játszom a Hajdukért, és várom az új kihívásokat.

Horvát csapata nemrégiben parázs derbit játszott a Rijekával. Honlapunk is beszámolt róla, hogy az egyik szurkoló egy bottal a kezében, maszkkal a fején sétálgatott a pályán, meccs közben. A konkrét esetről nem, ám az atmoszféráról megkérdezték Futácsot.

– Egészen őrületes volt a mérkőzés. Angliában, a Portsmouth is ismert volt a kiváló hangulatáról, ahhoz tudom hasonlítani a stadionunk atmoszféráját. Nagyon jó érzés volt hazai pályán, ilyen hangulatban pályára lépni a Rijeka ellen. A drukkerek tüzet gyújtottak bennünk. A Rijeka ellen nagyon bátran játszottunk, sajnos most a drukkerek is meglátták, hogy ilyen remek játékra is képesek vagyunk (nevet).