Ahogy arról beszámoltunk, hihetetlen jelenet zajlott le a Nantes és a PSG vasárnap esti bajnokijának (0-1) hajrájában: a hazaiak brazil légiósa, Diego Carlos előbb vétlenül a földre küldte Tony Chapron játékvezetőt, aki a felvételek alapján előbb törleszteni akart (!) egy rúgással, majd második sárgával le is küldte a pályáról a futballistát.

Chapron utólag elnézést kért tettéért, de a szövetség nem kegyelmezett és kilenc hónapra eltiltotta a sporit, aki a visszavonulását fontolgatja a történtek után.

Chapron játékvezető nem először kerül különös magánszámmal a hírekbe, szűk három évvel ezelőtt például Zlatan Ibrahimoviccsal is összerúgta a port. A svéd támadó még 2015 tavaszán, a PSG játékosaként triplázott a Lorient elleni francia bajnokin, majd a meccs végén odament Chapronhoz, hogy (elég határozottan) elkérje a labdát.

A bíró azonban úgy reagált, hogy “majd ő eldönti, mi legyen a labdával”, erre Ibra úgy reagált az öltözőfolyosón, hogy “szóval te akarsz most a főnök lenni?”. Tegyük hozzá, a szópárbaj ellenére másnap már a svédnél volt a labda, meg is mutatta az egyik közösségi oldalon…