Lang Ádám augusztus 26-a után játszhatott ismét a francia élvonalbeli Dijonban az Angers ellen (1-2), ám a magyar játékost a hosszabbításban második sárgával kiállították. A válogatott védő erről, valamint a téli eligazolás lehetőségéről is beszélt a Digi Sport Reggeli Start műsorában.

– Én a két szabálytalanságért adtam volna egy sárgát. Összesen két faultom volt a meccs során – mindkettő az ellenfél térfelén. Mind a kettő sárgát ért, ezt erős túlzásnak érzem. Egyébként örültem a lehetőségnek nagyon. Úgy voltam vele, hogy végre ismét pályán lehetek, próbáltam élvezni. A körülményekhez képest jól is játszottam, nem okoztam csalódást, nyilván a piros lap rondít a dolgon. De már nem osztott, nem szorzott, mert fél perc múlva lefújta a meccset a bíró. Nem rajtam ment el.

Annyira rossz érzések nincsenek bennem a piros lap miatt. Nem gondolom, hogy hatással lenne a folytatásra, mert ha nem állítanak ki, akkor sem kalkuláltam volna azzal, hogy a következő meccsen én leszek a kezdő belső védő. Nem ez volt a helyzet, hanem beugró voltam.

Azért edzek többet, hogy a fitneszemet magas szinten tartsam, hogy ha szükség van rám, tudjak segíteni.

Langnak összesen mindössze három bajnokija van idén, ezért a téli átigazolási időszakban szeretne új csapathoz kerülni. A magyar NB I-ben azonban nem gondolkodik.

– Azzal kalkulálok, hogy tudok váltani. Nem azért, mert utálok itt játszani, hiszen jó közegben vagyok. A játéklehetőség miatt gondolkozom a váltásban. Semmiféle tüske nincs bennem, van ilyen, hogy az edző nem velem kalkulál, nincs ezzel probléma. Ha itt nem kapom meg a lehetőséget, akkor valószínűleg más után nézek. (…) Nincs a terveim között, hogy otthon folytassam. Örülök, hogy sikerült kikerülnöm külföldre, szeretnék kint is maradni, ahol tudok még fejlődni. Nem mondom, hogy otthon nem lehet. De a bajnokság megítélése, a színvonal is sokkal jobb, magasabb külföldön. A hazatérést sokkal későbbre tervezném. (…)

Egy jó helyen, a jó bajnokságokba sokkal jobb játékosokat keresnek, mint én. Ha a színvonalat nézzük, valószínűleg visszalépés lesz a következő helyem. De a lényeg, hogy élvezzem a futballt, és ezt meccsen tudom megtenni.