A brit Sky Sports, a német Bild és a francia RMC Sport értesülései szerint Leonardo, a PSG sportigazgatója szerda este menesztette Thomas Tuchel vezetőedzőt, miután a német tréner azt nyilatkozta,

hogy párizsi időszaka akatt “többször érezte magát sportpolitikusnak vagy sportminiszternek, mintsem vezetőedzőnek”, annyi, a szakmán kívüli üggyel is foglalkoznia kellett.

A német szakember később azt mondta, hazájában félrefordították nyilatkozatát, de a beszámolók szerint ez volt az utolsó csepp a pohárban Leonardo számára, akivel egyébként is feszült viszonya volt a vezetőedzőnek. Tuchel az ősszel nyilvánosan is kiritizálta a klub (és a brazil sportvezető) átigazolási politikáját, mondván Edinson Cavanit, Thomas Meunier-t, Thiago Silvát, valamint két távozó fiatalt, Tanguy Kouassit és Adil Aouchichét is eltékozolta a PSG.

A szakembernek fél év múlva egyébként is lejárt volna a szerződése a csapatnál, amelyhez még 2018 májusában írt alá. Két bajnoki cím, egy-egy Francia Kupa-, illetve Ligakupa-siker, valamint egy BL-döntő is szerepel a neve mellett.

Azonban Tuchelnek (és alighanem a Lőw Zsolttal felálló szakmai stábjának) is mennie kell így Párizsból, a németet pedig a Tottenham korábbi menedzsere, Mauricio Pochettino követheti a kispadon.