Unai Emery megerősítette, ami már hetek, sőt, hónapok óta téma volt a nemzetközi sajtóban: nem ő lesz már a következő idényben a Paris Saint-Germain szakvezetője.

A spanyol szakember megvárja az idény végét, aztán távozik posztjáról.

Megmondtam már a játékosoknak, Antero Henrique sportigazgatónak és Nasser Al-Khelaifi elnöknek is, hogy befejezem az itteni munkámat. Mindenkinek köszönöm. Így már csak a Francia Kupa döntője van hátra a számomra

– tette hozzá.

Otthon mindent megnyert, de…

A 46 éves Emery 2016 júniusában ült le a PSG kispadjára, azzal a céllal, hogy a hazai trófeák megszerzése mellett a nemzetközi porondon is letegye a névjegyét csapatával. A múlt nyáron, a világrekordot jelentő összegért igazolt Neymar érkezésével még inkább sürgetővé vált a számára is, hogy a párizsiak a Bajnokok Ligájában is az igazán nagy csapatok közé kerüljenek, de a címvédő Real Madrid már a nyolcaddöntőben megállította őket. Egy évvel korábban a Barcelona jelentette a végállomást a nyolc között, azután, hogy az első meccsen még a PSG győzött 4-0-ra, de a visszavágót drámai körülmények között, 6-1-re elbukták a franciák.

Emery így kétszeres bajnokként (jelenleg már 20 pont az előnyük a Monaco előtt), kétszeres Ligakupa-győztesként és – amennyiben legyőzi csapatával a harmadosztályú Les Herbiers-t a május 8-i fináléban – kétszeres Francia Kupa-győztesként távozhat Párizsból.

Német edző és magyar segítő érkezhet?

Mint arról beszámoltunk, sajtóhírek szerint a német Thomas Tuchel lehet esélyes a megüresedő kispad elfoglalására, és nem kizárt, hogy a magyar Lőw Zsoltot kéri fel másodedzőnek a tréner.