Az Eurosport francia nyelvű beszámolója szerint a Le Havre együttese péntek kora este a mérkőzés helyszínére, a korzikai Ajaccióba tartott, amikor az ellenfél szurkolótábora megtámadta a csapatbuszát. A támadásban a rivális drukkerei füstbombákat, és rakétákat dobtak a járműre, amely során a busz szélvédője is betört.

Honlapunk a csapatbuszon érte el a magyar válogatott védőt, Bese Barnabást, aki elmondta a támadás miatt másfél órája ülnek a buszon, a stadion közvetlen közelében.

“Elég riasztó volt, ilyet még nem éltem át”

Az incidens elég riasztó volt, ilyet még nem éltem át. Amikor a busz a stadionhoz ért rohamrendőrök kíséretében jöttünk, akik két oldalról biztosították, hogy a hazai szurkolók ne férhessenek a buszhoz, de a busz előtt valamiért nem voltak rendőrök és onnan ért támadás minket.

Füstbombákat és rakétákat dobtak a buszra és a busz alá, illetve valamivel betörték a szélvédőt is. Jó ideig tartott, amíg a rendőrök messzebbre tudták szorítani a támadókat.

Bese Barnabás a csakfoci.hu-nak azt is elmondta, volt-e előjele a történteknek.

Eddig kétszer játszottam itt bajnokin, és soha semmi probléma nem volt, de azt hallottam, hogy a helyi szurkolók néha nagyon vehemensek.

Ezt ma délelőtt tapasztaltuk, amikor megérkeztünk a reptérre, mert már ott vártak minket, és ott is volt kiabálás, fenyegetőzés, illetve utána motorosok beálltak a busz elé, és 5 kilométer per órás tempóval haladtak, így a busz nem tudott rendesen menni. Már ez is furcsa volt, mert ugye ilyenkor szokott lenni rendőri felvezetés, de most az ellenfél szurkolói vezettek fel minket, és szórakoztak velünk.

Aztán a szállodánál is kilőttek pár rakétát, szóval érezhető volt, hogy nem lesz egyszerű esténk, de erre senki nem gondolt.

A történtek után a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elrendelte a mérkőzés elhalasztását. A találkozó új időpontjáról egyelőre még nincs információ.

Pár perccel ezelőtt mondták a vezetők, de azt senki nem tudja, hogy most innen, hogyan tovább. Nem tudjuk, ma visszarepülünk -e Le Havre-ba, vagy itt kell éjszakáznunk, és az is kérdéses, mikor lesz a meccs pótlása – tette hozzá a hátvéd.

Már a reptéren tartózkodnak

A legfrissebb információink szerint a Le Havre csapata a reptérre ment busszal, és ma éjjel hazarepülnek. Egyelőre nincs hír arról, mikor pótolják a meccset.

Egy lépéssel közelebb Bese Európa egyik elitbajnokságához – videó