A PSG másodedzőjeként Bajnokok Ligája-döntőig jutott a 2019/20-as szezonban Lőw Zsolt, akinek az elmúlt időszakban a Bundesligából voltak megkeresései – derült ki a szakember Digi Sportnak adott nyilatkozatából.

– Az elmúlt hónapokban eléggé megsokasodtak az érdeklődések az irányomban, amelyek a Bundesligából érkeztek, több klubbal is kapcsolatban álltam, több klubvezetővel is találkoztam, de egyelőre nem volt a váltásra megfelelő a lehetőség.

Ha csak a legutolsó, hoffenheimi lehetőséget említeném; nem tehettem meg azt, sem a csapattal, sem a klubbal, sem pedig az edzői stábbal, hogy a két kupadöntő és a Bajnokok Ligája előtt én azt mondom: ’szevasztok, srácok, akkor én elmentem, kipróbálom magam vezetőedzőként’. Azt gondolom, ez nem így működik.

Az időpontnak mindenféleképpen megfelelőnek kell lennie, mint ahogy a klubnak is megfelelőnek kell lennie. Nagyon fontos, hogy az ember hol kezdi el a vezetőedzői pályafutását. Most már egyre erősödik ez az érzés bennem (hogy vezetőedző legyek), de meg kell találni azt a lehetőséget, amikor nem sérül a kapcsolatom a jelenlegi vezetőedzővel és az edzői stábbal, és amikor én is úgy gondolom, hogy készen állok a feladatra. Hiszen egy vezetőedzői pozíció elképesztő életminőség-változást eredményez – negatív irányban, hiszen egy vezetőedzőn még nagyobb a nyomás, még jobban sűrűsödnek a programok és a teendők, és ha otthon van, akkor sem tud igazán otthon lenni fejben, hiszen folyamatosan jár az agya a napi teendőkön és a közel 40-50 ember koordinálásán gondolkozik.”

“Életminőség-romlással jár a vezetőedzői poszt”

– Ez egy borzasztó nehéz és megterhelő pozíció, úgyhogy ezen el kell gondolkoznom – folytatta Lőw a Sport 24 című műsornak. – Jelen pillanatban úgy érzem, hogy nagyon-nagyon egyensúlyban van az életem, megszületett a harmadik kislányom, és rendkívül boldog családi életet tudunk élni Franciaországban, mindenünk megvan mind anyagilag, mind érzelmileg, ami ahhoz szükséges, hogy boldogan tudjunk élni. A vezetőedzői poszt ehhez képest életminőség-romlással jár, úgyhogy ezen el kell gondolkoznunk családként és személyesen nekem is, mennyire erős ez az érzés és ez a vágy bennem, és mennyi mindent lehet ezzel veszíteni.”

Hozzátette, sokan várnak már arra, hogy elkezdjen vezetőedzőként dolgozni. „Nagyon sokan jelezték, hogy szívesen dolgoznának velem.

Ez hihetetlenül megtisztelő és nagyon-nagy büszkeséggel tölt el, hogy úgy értékelnek engem, mint embert és szakembert, hogy szívesen dolgoznának velem, és lehetne velem nagy dolgokat megvalósítani és elérni. Úgyhogy már csak a megfelelő időpontot kell kiválasztani ehhez.”

“Akár azt is megengedhetném, hogy kiülök egy eszpresszóval csak a kispadra”

– Ronaldo és Messi a világ két legjobb futballistája, bármilyen korban is vannak, az elmúlt évben is láttuk, hogy milyen teljesítményre képesek – reagált Lőw Zsolt azokra a sajtóhírekre, amelyek Lionel Messi lehetséges Párizsba igazolásáról írnak. – Olvassa az ember a sajtóhíreket, de én, mint sportban dolgozó, tudom mindig, hogy ezeknek a híreknek mennyi a realitásuk.

Edzőként akár azt is megengedhetném, hogy kiülök egy eszpresszóval csak a kispadra, mert ennyi sztár közül valamelyik úgyis rúgna 2-3-4 gólt meccsenként, úgyhogy nagy dolgunk nem lenne.

De a viccet félretéve, nem ez a realitás, a koronavírusos időszak a mi klubunkat is megtépázta, több mint 200 millió eurót vesztettünk ez alatt a 3-4 hónap alatt, amíg nem volt futball, a klub most is ennek a nehézségeit próbálja túlélni. Nem hiszem, hogy a mostani időszak lenne az, amikor ekkora sztárokat kellene igazolnunk és ekkora kiadásokba kellene bocsátkoznunk. Főleg úgy, hogy előrefelé nincs nagyon gondunk, van pár komoly támadónk. Ha engem kérdezel edzőként, a szakmai véleményemet, mi inkább a védelmet erősítenénk.”

A teljes interjú itt olvasható el.