Bese Barnabás, a francia másodosztályban szereplő Le Havre játékosa nyilatkozott a DigiSport “Reggeli Start” című műsorának.

– A legutóbbi két meccsünk nem úgy sikerült, ahogy azt gondoltuk, ezért lejjebb csúsztunk, de továbbra is nagyon szoros az élmezőny. Az edzőváltás után kicsit kevesebbet játszom, de minden mérkőzésen pályára lépek. Az nem feltétlenül probléma, ha egy egészséges verseny van a csapatba kerülésért. Szeretem, hogy támadó stílusban játszunk, domináljuk a mérkőzéseket, én pedig jobbhátvédként próbálom segíteni a támadásokat. Van némi hasonlóság a válogatott és a Le Havre játéka között, például a labdavesztés utáni letámadást, a felfutó védőkkel kialakított kettő az egyeket hasonlóan alkalmazzuk. Még nem mondanám, hogy alapember vagyok a válogatottban, de az igaz, hogy a legutóbbi két tétmérkőzést kezdőként végigjátszottam. Van egy nagy álmunk, remélem ezt sikerül megvalósítanunk.

 

Bese beszélt a klubcsapata erősségéről és összehasonlította a francia másodosztályt az NB I-gyel.

Az eddigi karrierem során mindig szerettem lépésről-lépésre haladni, most is így történt. Majd akkor akarok újra váltani, ha érezni fogom, hogy megérettem rá. Magasabb szintű a francia másodosztály, mint az NB I. Az iram jóval nagyobb, az atletikusság nagyon fontos, gyors, erős játékosok vannak. A Le Havre erősebb az MTK-nál, megnyerné az NB I-et. Nagyon intenzív, kemény edzéseink vannak, nem olyan hosszúak, de pörgősek, végig koncentrálni kell. Szeretnék teljesen beépülni a csapatba, alap kezdő akarok lenni. Jó úton haladunk a feljutás felé – leszámítva a legutóbbi két meccset – de mivel szoros a bajnokság nem lesz lehetetlen elérni a célunkat. Jelen pillanatban inkább feljutnék, minthogy elszerződjek máshová.

A nyáron Franciaországba igazolt Bese fontos játékosnak számít a másodosztályban a 6. helyen álló, a feljutástól jelenleg 5 pontra lévő Le Havre-ban. 13 bajnokin és 1-1 kupa, illetve Ligakupa-meccsen kapott eddig szerepet a magyar válogatott jobbhátvéd / szélső. Bernd Storck szövetségi kapitánynál is nélkülözhetetlen játékossá vált ősszel a még mindig csak 22 éves Eb-résztvevő. A Lettország és az Andorra elleni vb-selejtezőn is a kezdőcsapat tagja volt.