A liga csütörtökön a Löw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Paris Saint-Germiannek ítélte oda a bajnoki címet, melyhez a Lyon a pénteki közleményében gratulált, ugyanakkor jelezte, fenntartja a jogot arra, hogy kártérítési igénnyel forduljon az illetékesek felé. A Ligue 1 idő előtti befejezése nyomán ugyanis a Lyon a hetedik helyen végzett,

ezzel több mint 20 év után egyetlen nemzetközi kupasorozatban sem indulhat a következő idényben.

Az Olympique a félbeszakított Bajnokok Ligája idényben a nyolcaddöntőbe jutott, és ott az első mérkőzésen 1-0-ra verte a Juventust. A visszavágót még nem tudták lejátszani a felek.

A Lyon most azt írta, várhatóan több tízmillió eurós veszteséget jelent majd a klubnak

az, hogy nem indulhat sem a BL-ben, sem pedig az Európa-ligában, ezért gondolkodnak a fellebbezés és a kártérítési igény benyújtásán.

A Lyonhoz hasonlóan az Amiens egyesülete is megfontolja a jogi lépések lehetőségét,

a csapat ugyanis a döntés eredményeként kiesett, és a következő szezonban csak a másodosztályban szerepelhet.

“Ez így igazságtalan, mert nem volt lehetőségünk arra, hogy a végsőkig küzdjünk a bennmaradásért” – jelentette ki Bernard Joannin, az Amiens elnöke.

Hozzátette, egyáltalán nem értenek egyet a liga döntésével, és vizsgálják a jogi lépések lehetőségét. Edouard Philippe francia miniszterelnök kedden nyilvánította befejezettnek az összes profi sportág 2019/20-as idényét, ezzel a Ligue 1 lett az első a nagy európai futballbajnokságok közül, amelynek küzdelmei idő előtt értek véget. Olaszországban még dolgoznak a Serie A folytatásának lehetőségein, ahogyan Spanyolországban és Angliában is a részletek kidolgozása zajlik, míg a német Bundesligában abban reménykednek, hogy május közepén vagy végén újraindíthatják az élvonalbeli küzdelmeket.

Roxana Maracineanu francia sportminiszter azt mondta, a magukat sértettnek érző klubok nyugodtan felmérhetik a jogi lépések lehetőségeit, ugyanakkor érdemes lenne önuralmat gyakorolniuk. “Ha bíróságra akarnak menni, akkor menjenek nyugodtan, mert ebben a helyzetben vannak olyanok, akik elégedettek és olyanok is, akik elégedetlenek” – fogalmazott a sportminiszter, aki ugyanakkor szolidaritásra és felelős magatartásra szólította fel az érintetteket, hangsúlyozva, hogy a jelenlegi szituációban másokra is tekintettel kell lenni, és mindenkinek tudnia kell kezelni a saját veszteségeit.

A Ligue 1 következő idénye a tervek szerint legkésőbb augusztus 22-23-án kezdődik, minden bizonnyal zárt kapus mérkőzésekkel, miután Franciaországban szeptemberig tilos tömegrendezvényeket tartani. (MTI)