FRANCIAORSZÁG

A Lille OSC vasárnap délutáni döntetlenjével biztossá vált, hogy a Paris Saint-Germain megvédi címét a francia labdarúgó-bajnokságban. Az esti Monaco elleni mérkőzésen pedig gálaelőadást láthatott a párizsi közönség, mert Mbappé három góljával a PSG 3-1-re nyert a Monaco ellen.

A tabella második helyén álló Lille gól nélküli mérkőzést játszott a Toulouse otthonában a 33. fordulóban, 16 pontos hátránya pedig behozhatatlan a listavezető fővárosiakkal szemben, akik 21 órától az AS Monacót fogadják.

A PSG nyolcadik alkalommal lett bajnok, 2013 óta csak tavalyelőtt nem sikerült aranyérmet szereznie hazájában.

A PSG tehát már délután, a Lille “segítségével” bajnok lett, de este még le kellett játszania a Monaco elleni mérkőzését.

Nos, igazi gálaelőadást láthatott a Parc de Princes közönsége, mert a PSG Mbappé három góljával húzott el 3-0-ra a nagyhercegség együttese ellen. A Monaco csak 3-0 után tudott szépíteni Golovin góljával.

A PSG tehát bajnok, a szebb napokat látott Monaco viszont még remeghet az osztályozó miatt.

A francia bajnoki örökranglista élmezőnye:

1. Saint-Étienne: 10 bajnoki cím

2. Olympique Marseille: 9

3. AS Monaco, Nantes, Paris Saint-Germain: 8-8

6. Olympique Lyon: 7

7. Girondins de Bordeaux, Reims: 6-6


GÖRÖGORSZÁG

A PAOK Szaloniki 34 év elteltével nyerte meg a görög labdarúgó-bajnokságot, miután vasárnap 5-0-ra legyőzte Levadiakoszt.

Sikerével a thesszaloniki együttes egy fordulóval a bajnokság vége előtt ötpontos előnybe került, így biztossá vált, hogy a második helyezett Olympiakosz nem tudja megelőzni.

Az immár háromszoros bajnok PAOK ezt megelőzően 1976-ban és 1985-ben ünnepelhetett aranyérmet, s a Larissza 1988-as bajnoki címe óta az első nem athéni csapat lett, mely elsőként zárt.

(MTI)

Az összefoglaló és néhány felvétel a szaloniki bajnoki fiesztáról: