Korábban helyi lapértesülésekre hivatkozva beszámoltunk róla, hogy a 2011 és 2013 között a Videoton vezetőedzőjeként tevékenykedő Paulo Sousa tárgyalásban áll a hatszoros francia bajnok Girondins Bordeaux csapatával. A L’Equipé információit vasárnap az RMC Sport is megerősítette, sőt kész tényként közölték, hogy a portugál szakember megegyezésre jutott a Ligue 1-ban 13. helyen állomásozó csapattal.

Sousa helyzete nem nevezhető irigylésre méltónak, hiszen ő lesz a Bordeaux negyedik edzője a jelenleg zajló idényben. Elődje, a brazil Ricardo vezényletével a csapat csoportharmadikként kiesett az Európa Ligából, Bese Barnabásék ellen búcsúzott a Coupe de France-tól, és a Ligakupa elődöntőjében is alulmaradt a Strasbourggal szemben. A Bordeaux utolsó 7 mérkőzéséből 5-ször kikapott, és mindössze egyszer hagyta el győztesen a pályát.

Paulo Sousa nem először bizonyíthat nagy múlt csapatnál edzőként: a Vidi után a Maccabi Tel Aviv, a Basel, a Fiorentina, és a Tiencsin Csüancsien csapata is alkalmazta a 48 éves edzőt.

Bejelentette visszavonulását a Vidi bajnokcsapatának támadója