A hétfő esti milánói Scala színházban megtartott gála után a FIFA nyilvánosságra hozta, hogy a szövetségi kapitányok, a játékosok és a média hogyan szavazott az év legjobbjának járó díj kapcsán.

A Barcelona ötszörös aranylabdás klasszisa, Lionel Messi hatodszor nyerte az év játékosa címet a FIFA-nál. A díjat 2015 után újra elhódító argentin támadónál Sadio Mané volt a legjobb, a legnagyobb riválisa, Cristiano Ronaldo csak a második helyre fért fel. A portugál mellett csapattársát, Frenkie de Jongot nevét is a cetlijére a Barcelona játékosa.

Cristiano Ronaldo, aki nem jelent meg az átadón a fiatal holland csapattársára, Matthijs de Ligtra és a PSG vb-győztes francia támadójára, Kylian Mbappéra voksolt

Lionel Messi “nem rúgott labdába” a portugálnál a legjobb három között.

A magyar válogatott részéről Marco Rossi szövetségi kapitány és csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs voksolhatott. A 32 éves szélsőnél Lionel Messi az első helyen szerepelt, a második Virgil van Dijk és a harmadik Cristiano Ronaldo volt. Az edzők között a Liverpool BL-győztes trénere, Jürgen Kloppot jelölte meg legjobbként.

Az olasz szakembernél Frenkie de Jong volt a nyerő, Kylian Mbappé a második, Virgil van Dijk a harmadik helyen végzett. Nála a Manchester Cityt irányító, Pep Guardiola volt a top az edzőknél.

Zsóri a Puskás-díj elnyerése után: “Miért szólna oda egy magyar játékos?” – ők gratuláltak már neki