Anthony Taylor játékvezető sípszava után sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. A 11. percben büntetőhöz jutott a Sevilla. Ocampos tette le mellel a labdát Rakiticnek, majd Alaba lökte fel a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Ocampos a jobb alsóba lőtte. A hátrányban játszó bajorok magasabb fokozatra kapcsoltak, és a 33. percben egyenlítettek. Egy szép támadás végén Müller emelt Lewandowskinak, visszatette lövésre a labdát Goretzkának, aki közelről már nem hibázott. Egy perccel később Rakitic passza után de Jong 15 méterről a bal felsőbe bombázott, Taylor érvénytelenítette a találatot.

Fordulás után a Sevilla meglepte a Bayernt, Escudero bal oldali beadása után de Jong lőtt kapura, Neuernek kellett résen lenni. Az 51. percben Sané úgy nyesett alá a labdának, hogy az Lewandowskit találta meg, összejátszott Müllerrel, a német csatár visszaadta a feladónak a játékszert és a bal alsóba passzolt. Noha mindketten bohócot csináltak a sevillai védelemből, mégis egy kisebb videóbírózás után les miatt nem adták meg a gólt. A hajrában a spanyolok mindent egy lapra feltéve támadtak, és a 87. percben a csereként beálló Nesyri eldönthette volna a lényegi kérdéseket, ám egy szélvész gyorsan végigvitt kontratámadás végén Neuer kapta ki a jobb alsóba tartó lövését.

A hosszabbításban Escudero passzolt kiválóan Nesyrinek, aki Neuer jobb lábába rúgta a labdát, onnan pedig a kapufára pattant a játékszer. A másik oldalon Müller beadása után Kimmich hat méterről a bal alsó mellé tüzelt. A 104. percben egy rosszul kifejelt labdát Alaba küldött kapura, Bouno kiütötte éppen Javi Martínez elé, aki köszönte szépen és befejelte azt. A 112. percben még Lewandowski emelte át Bounou felett a labdát, ám nem talált a spanyolok kapujába, így maradt a 2-1-es Bayern München-győzelem.

Izgalmas mérkőzésen, hátrányból fordítva nyert az FC Bayern München és elhódította a Szuperkupát. ⚽️🏆

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. szeptember 24., csütörtök

Európai Szuperkupa-döntő, Puskás Aréna

Bayern München-Sevilla 2-1 (Goretzka 34., Martínez 104., ill. Ocampos 13.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Bayern München: Neuer – Pavard, Hernández (Martínez 99.), Süle, Alaba (Boateng 112.) – Goretzka (Davies 99.), Kimmich – Sané (Toliso 71.), Müller, Gnabry – Lewandowski

Sevilla: Bounou – Jésus Navas, Diego Carlos, Koundé, Escudero – Jordán (Vázquez 93.), Fernando, Rakitic (Torres 56.) – Suso (Gudelj 72.), L. de Jong (En-Nesyri 56.), Ocampos