Mint ismeretes, a francia Bordeaux lehet a Videoton ellenfele az Európa Liga harmadik selejtezőkörében, amennyiben a fehérváriak sikerrel veszik az észt Nomme Kaljuk által jelentett akadályt a héten (az első meccsen, idegenben nyert 3-0-ra a magyar ezüstérmes).

Pár hete még meccselt a Vidi leendő ellenfelével

A leendő párharc kapcsán a francia sajtó egy, a helyi labdarúgást és a Vidit is ismerő szakembert, Bernard Casonit kérdezte meg, aki néhány hónapig (2015-ben), de lehetett a fehérváriak szakvezetője is, májusban pedig még a végül kiesett Lorient edzőjeként bajnokit is játszhatott a Bordeaux ellen (1-1 lett a találkozó vége).

A jelenleg ismét állás nélküli tréner így fogalmazott a valószínűleg létrejövő párharc kapcsán a Sud Ouest c. portálnak:

Ha a Bordeaux már készen fog állni, egyértelmű esélyese a párharcnak, erősebb csapata van. Ugyanakkor van tapasztalata a nemzetközi porondon már a Videotonnak is, nem lehet félvállról venni, igen ambiciózus klubról beszélünk. Egy kisebb stadionban játszanak, remek atmoszférával. Az utóbbi időben sokat fejlődött a csapatuk – mondta Casoni.