Bár a skót Rangers elleni Európa Liga-párharc során nem tudott a kapuba találni, igen jól kezdődött Ezekiel Henty számára a kölcsönjáték Eszéken. A Puskás Akadémiától ideiglenesen a horvát klubhoz került nigériai támadót nemrég egyenesen Mario Balotellihez hasonlították, ezúttal pedig az angol futball legendája, a már a skót klubot irányító Steven Gerrard dicsérte meg.

Miután a két csapat 1-1-re végzett Glasgow-ban – ezzel a Rangers jutott tovább (2-1) – a korábbi kiváló középpályás az NK Osijeket és Henty-t is méltatta.

Az Osijek egy remek csapat, több igen érdekes játékossal a soraiban. Különösen a támadóik tetszettek, főleg a bal oldalon játszó Henty, aki egy nagyon erős futballista. Tudtuk, hogy kellemetlen ellenfeleink lesznek, de úgy gondolom, megérdemelten jutottunk tovább. Talán lehetett volna több kialakított helyzetünk is. Azt kértem a játékosoktól, hogy adjanak ki magukból mindent, ők megtették, úgyhogy nem lehetek elégedetlen – mondta a találkozót követően az egykori BL-győztes és 114-szeres angol válogatott Liverpool-ikon.

Henty egyébként mindkét találkozón a pályán volt és 1-1 sárga lapot szedett össze. A horvát bajnokságban viszont rögtön egy nem akármilyen góllal nyitott.