Minden a Videoton elleni visszavágóról szól a Partizannál. A főszereplők nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos a csapat számára az Európa Liga-csoportkör elérése, elsősorban minden bizonnyal a 800 millió forintnak megfelelő anyagi juttatás miatt. A találkozó különlegességét jelzi, hogy a klub elnöke, Milorad Vucelic is hosszan nyilatkozott a sajtónak. Szavai pedig egyértelműsítik csapata számára: semmilyen más eredmény nem elfogadható, csak a továbbjutás.

– Hiszek a sikerben. Mi vagyunk a jobb csapat, és nem reális, hogy megismétlődjön a belgrádi forgatókönyv. A pálya összes területén sokkal felelősségteljesebben kell játszani. A klubvezetők pontosan tudják, milyen fontos ez a meccs, és nincs kétségem afelől, hogy a játékosok is érzik, mi forog kockán, ezért az utolsó erejüket is beleadják, hogy a csoportkörbe jussanak. Világvége nem, de borzalmas eredmény lenne, ha nem mi jutnánk tovább. Ráadásul a klub működése szempontjából is nagyon fontos a csoportkör. Ez adna értelmet annak is, hogy a bajnokságot és a kupát megnyertük.

A visszavágó a szezon legfontosabb mérkőzése lesz, és remélem, a játékosok, valamint a szakmai stáb is pontosan tisztában van ezzel a ténnyel. Nehéz elhinni, hogy két meccsen egy gólt se lőjünk a Videotonnak. Úgy hiszem, egy gól is elég lehet a továbbjutáshoz, de ha alkalmunk adódik rá, újabb gólokat kell szereznünk.

Minden gól nagyon sokat jelentene, az Olimpiakosz elleni párharc után itt az idő, hogy ismét jöjjenek a sportsikerek – mondta az elnök a novosti.rs honlapnak.

Ezt erősíti Miroslav Djukic, a Partizan Belgrád vezetőedzőjének a nyilatkozata is.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos mérkőzés következik a Partizan számára. Nagyon nehéz lesz, komoly rivális ellen játszunk, de mi azzal a céllal utazunk Magyarországra, hogy jó meccsen futballozzunk és eljussunk a csoportkörig, ami életbevágó a klub számára.

Nem hiszem, hogy sok gól lesz majd, ahhoz túl nagy a tétje a meccsnek. Nehéz elképzelni, hogy szép játékot láthatunk majd, kemény taktikai csata lesz a pályán. Az ellenfelünk nem egy olyan csapat, amely hagyja játszani a másikat. Jól ismernek minket. Fontos, hogy ne kapjunk gólt, és hogy minden hibát ki tudjunk használni. Az európai kupameccsek nagyon nehezek, pláne, ha ennyire egyforma a két rivális, az apró részletek dönthetnek majd – idézte a trénert a Blic.

A korábbi szerb válogatott védő hozzátette, hogy Nebojsa Kosovicra és Alen Stevanovicra nem számíthat a felcsúti visszavágón, és hogy Mohammed El Munirnak is vannak problémái, de többi játékosa pályára léphet. Djukic csapata szerdai edzése után dönt majd a kezdőcsapat összeállításáról.

Az elnök és az edző mellett megszólalt a Partizan kameruni támadója, Leandre Tavamba is, aki szerint az odavágó után ők állnak jobban a párharcban.

– A belgrádi meccs után azt kell, hogy mondjam, most már jobb esélyeink vannak a továbbjutásra. Van időnk felkészülni, miután elhalasztották a bajnokinkat. Mindent megtesz majd a csapat, hogy ott lehessen a főtáblán. Nem akarok azzal foglalkozni, ki játszhat és ki nem a csapatukban, mi csak magunkkal törődünk és tovább akarunk jutni!

Fogadj a meccsre, vagy a továbbjutóra – mindkét esetben jók a szorzók.