MOL Fehérvár FC-FK Zeta Golubovci 0-0 (összesítésben 5-1)

Marko Nikolic (Fehérvár): – Valami hasonlóra lehetett számítani az idegenbeli 5-1-es siker után, hiszen ott látszott, hogy nyilvánvaló minőségbeli különbség van a két együttes között. Nem igazán tetszett az, amit ma láttam, nem szeretem a hasonló mérkőzéseket, kicsit olyan volt ez, mint egy barátságos találkozó. Nem volt a legjobb a hozzáállás, de ilyen nagy különbségű előnynél ez valahol a futball íratlan törvénye, talán tudat alatt van benne ilyenkor a fejekben a biztos vezetés. A lényeg az, hogy továbbjutottunk, de ettől függetlenül a második körben a Vaduz ellen ennél már sokkal jobban rá kell lépnünk a gázra. Ma is megvoltak a lehetőségek, de ezek kimaradtak, viszont az ellenfél nem jelentett veszélyt a mi kapunkra. Az ehhez hasonló meccseken szokott még a végén beesni egy piros lap, vagy egy sérülés, szerencsére ezekre most nem került sor. Annyit még szeretnék megjegyezni, hogy nagyon jó dolog a magyar labdarúgás számára, hogy mind a négy csapat továbbjutott a második körbe. (www.molfehervarfc.hu)

Dejan Roganovics (Zeta): – Már a sorsolás előtt sem fűztünk sok reményt a továbbjutáshoz, a sorsolás, valamint az otthoni négygólos vereség pedig nyilván eldöntötte a párharcot. A vesztesek nyugalmával léptünk pályára, sokkal felszabadultabban játszottunk, mint otthon. Elégedett vagyok a mai teljesítménnyel és a 0-0-val, helytálltak a fiatalok, de összességében a húszéves átlagéletkorral rendelkező csapatom nem tudta felvenni a versenyt a Vidivel. A klub filozófiája az, hogy fiatal játékosoknak adunk lehetőséget, de nyilván nem segített minket a párharcban, hogy meghatározó játékosaink távoztak a nyáron. Kívánom a Vidinek, hogy jól szerepeljenek Európában és nyerjék meg a bajnoki címet! (www.molfehervarfc.hu)

Zalgiris Vilnius–Budapest Honvéd 1-1 (összesítésben 2-4)

Giuseppe Sannino (Honvéd): – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, a körülményekre és a jó erőkből álló ellenfélre is fel kellett készülnünk. Azért jöttünk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, és ez sikerült. Korábban is beszéltünk már erről, hogy a Zalgiris játékban van, hónapok óta tart Litvániában a bajnokság, mi pedig alig egy hónapja készülünk együtt. Kemény munkát végeztünk, ráadásul nemcsak a nemzetközi kupára, hanem a bajnokságra megfelelő állapotba akarunk kerülni. (www.honvedfc.hu)

Kukësi-DVSC 1-1 (összesítésben 1-4)

Herczeg András (DVSC):Az első tizenöt percben hiába volt nekünk nagy helyzetünk, ekkor nehezen tudtuk lereagálni az ellenfél játékát. Nagyon veszélyesek voltak a mélységi beindulásai, készültünk erre, érdekes, hogy pont ebből kaptunk gólt. Ezt követően már meg tudták oldani ezt a srácok, igaz így is volt egy-két helyzete az ellenfélnek, de mi is veszélyesebbek tudtunk volna lenni az ellentámadásainknál, ha jobban megindulunk. Összességében a csapat jól teljesített az összecsapáson, fegyelmezett, szervezett volt, nagyon elszántan léptek pályára, gratulálok nekik a továbbjutáshoz. Az elején a játékosok tudat alatt is kevesebbet kockáztatnak, de a kapott gól után érezték, hogy változtatni kell a felfogáson. Ezt követően bátrabban játszottunk, jobb volt a játékunk. Nagyon az albán ellenfélre készültünk, hiszen tetemes volt az előny, de azért úgy voltunk vele, nem lehet hátradőlni, most már azonban kezdhetünk készülni a Torino ellen. (www.dvsc.hu)