Csütörtök este a nulla ponttal álló Ferencváros a kvartett élén végző Leverkusent fogadta az utolsó csoportmeccsen – Peter Stöger meglepetésre csak a kispadra jelölte a minden sorozatot figyelembe véve 13 gólnál járó Ryan Mmaeét, míg a vendégeknél számos alapember hiányzott.

I. félidő

Rögtön egy komoly Fradi-lehetőséggel indult a meccs, a 4. percben Kossounou röviden hazatett labdájára csapott le Tokmac, de nem tudta eltolni a kapus mellett. Nem sokkal később a vendégek is veszélyeztettek, ekkor Dibusz középre paskolt labdáját vágta fölé 9 méterről Amiri. A 16. percben is Amiri lőtt kapura, ezúttal még közelebbről, Dibusz azonban lábbal nagyot védett.

A 24. percben gólt lőtt a Leverkusen, miután Retsos átemelte Dibuszt, de előtte Bellarabi megtaposta Blazicot, így ugyan kicsit késve, de a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé.

A játékrész második felében már többnyire a mezőnyben harcoltak a felek, a Leverkusen ugyan többet birtokolta a labdát, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, míg a Fradi ellentámadásai is többnyire elhaltak a támadóharmadban, így nem láthatott gólt a kilátogató 12.127 néző.

II. félidő

A szünet után is betalált a Leverkusen, de akárcsak az első játékrészben ezt sem adták meg: egy kényszerítő után Paulinho gurította a hálóba a labdát Dibusz mellett 6 méterről, de videóbírózást követően kiderült, hogy lesről tette.

A 61. percben a Fradi is megvillant, méghozzá Laidouni révén, de a 18 méterről megeresztett lökete nem sokkal fölé ment. Ezt követően Dibusz percei következtek: előbb Andrich kiugratása után szedte fel a labdát egy szép mozdulattal Amiri elől, majd Paulinho passzolt a baloldalról középre, ahol Amiri nagy helyzetben lőhetett, a Fradi kapusa azonban ezúttal is a helyén volt.

Az utolsó 15 percben is a Leverkusen játszott jóval veszélyesebben – ekkor már az egyik legértékesebb játékosa, a Transfermarkton 42 millió euróra becsült Moussa Diaby is a pályán volt –, ám Dibusszal senki sem bírt, a kapus Paulinho helyzeténél is nagyot védett, de amikor már mellette is elment a labda, akkor pedig Samy Mmaee mentett nagyot a kapu torkában.

A Fradinak viszont nem kellett sok helyzet, így is eredményes tudott lenni: a 83. percben egy kis szöglet után Zubkov tekerte a rövidre a labdát, ahol érkezett Laidouni és 4 méterről a jobb sarokba fejelt, 1-0.

A hátralévő időben sikerült megtartani az előnyt, így győzelemmel zárta a Ferencváros az EL-csoportkört.

Európa Liga, G-csoport, 6. forduló

Ferencvárosi TC–Bayer Leverkusen 1-0 (Laidouni 83.)

FTC: Dibusz – Botka, Blazic, S. Mmaee, Kovacevic – Laidouni, Loncar (Vécsei, 81.), Zachariassen (Somália, 70.) – Zubkov (Cabraja, 88.), Uzuni, Tokmac (R. Mmaee, 46.).

Bayer: Lunev – Retsos, Kossounou, Tapsoba (Tah, 46.), Sinkgraven – Aránguiz (Frimpong, 70.), Palacios (Andrich, 63.), Amiri – Bellarabi (Diaby, 70.), Alario (Adli, 81.), Paulinho.